Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Manisa’da ’En büyük asker bizim asker’ sloganları

Manisa’da askeri darbe girişimine karşı demokrasi nöbeti tutan vatandaşlarla buluşan Manisa İl Jandarma Komutanı Albay Bülent Mercan için vatandaşlar ’En büyük asker bizim asker’ sloganları attı.15 Temmuz Cuma günü yaşanan askeri girişimin...

Haber Giriş Tarihi: 18.07.2016 08:45
Haber Güncellenme Tarihi: 18.07.2016 08:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Manisa’da askeri darbe girişimine karşı demokrasi nöbeti tutan vatandaşlarla buluşan Manisa İl Jandarma Komutanı Albay Bülent Mercan için vatandaşlar ’En büyük asker bizim asker’ sloganları attı.
15 Temmuz Cuma günü yaşanan askeri girişimin ardından vatandaşların ’demokrasi nöbeti’ meydanlarda devam ediyor. Manisa Manolya Meydanı’nda toplanan binlerce vatandaş da Manisa Şehzadeler Belediyesi Mehter Takımı’nın marşları eşliğinde ’demokrasi nöbeti’ tutuyor. Manisa’daki demokrasi nöbetine Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Kılıç, Manisa İl Jandarma Komutanı Albay Bülent Mercan, Manisa İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları ve binlerce vatandaş katıldı. Mehter Marşıyla başlayan demokrasi nöbetinde minik bir kızın okuduğu İstiklal Marşı herkesi duygulandırdı. AK Partili Baybatur meydanda yaptığı konuşmasında "Bomba atan alçaklara çok güzel cevap veriyoruz. Bu tamamı askerlerimiz bu şekilde düşünmüyor. Silahlı kuvvetlerin tamamı Allah’a hamdolsun böyle bir şey düşünmüyor. Genel Kurmay Başkanımız, kuvvet komutanlarımız Allah’a bu darbeyi püskürtmek için uzun adam davamızın lideri milletin Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan’a tabi olduklarını ifade ediyorlar" dedi.
"Gaflete kapılmayın"
Meydanda konuşma yapan Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Kılıç ise, "Hiç bir şekilde gaflete lütfen kapılmayın. Bazı sıkıntılarımız devam etmektedir. Her an uyanık olun. Ülke için bu gerekmektedir. Hepimiz bugün buradayız" dedi. Darbe girişimiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekleyen Kılıç, "Şu an itibariyle Garnizon Komutanıyla, Merkez Komutanı bu eylemin içerisinde olduklarını düşündüğümüz için gözaltına almış vaziyetteyiz. Şu an savcılığımızda sorgudalar. Yasal işlemleri devam etmektedir. Gereği de Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin vermiş olduğu yasalar çerçevesinde mutlaka yapılacaktır" diye konuştu.
"40’a yakın hakim ve savcı hakkında işlem devam ediyor"
FETÖ/Paralel Devlet Yapılanması mensubu olduğu düşünülen hakim ve savcıların bulunduğunu dile getiren Kılıç, "Yargı içerisinde de bir yapılanma vardı. Biz yıllardır bunlarla da mücadele ediyorduk. Yargı camiası içerisinde bulunduğu bilinen 2 bin 745 kişi açığa alındı. Bunlarla ilgili yasal süreç de başlattık. İlimizde de, ilçelerimiz dahil toplam 40’a yakın paralel ihanet şebekesi mensubu olduğu tespit edilen hakim ve savcı hakkında şu an yasal işlemlerimiz devam etmektedir" dedi.
"9 hakim ve savcı gözaltına alındı"
Manisa’da il genelinde 9 hakim ve savcının gözaltına alındığı bilgisini veren Kılıç, "Manisa’ merkez itibariyle şu an 9 tanesi gözaltına alınmıştır. Evlerinde, makam yerlerinde ve araçlarında gerekli arama ve incelemeler yapılmış ve el koyma işlemlerimiz devam etmiştir. Yasal süreçle ilgili emin olun hiç birinizin en ufak bir endişesi olmasın bu vatan için, bu millet için nereye kadar gidilecekse bunu bilin gideceğiz" diye konuştu.
"Canımızdan daha kıymetli değerlerimize kastedildi"
Son olarak konuşma yapan Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ise şunları söyledi: "Bütünüyle tam anlamıyla bir suç şebekesinin bir caniler topluluğunun hedefi haline getirilmiş ama aynı yalçın bir kayadan geri döner gibi burnu sürtülerek bu yüce milletin aziz ruhu karşısında boyun eğmiş diz kırmıştır. Hayırlı mübarek olsun. Kastedilen doğrudan doğruya Türkiye Cumhuriyetinin bütün kurumlarına olduğu kadar bizzat milletin ta kendisidir. Sadece canımıza kast edilmemiştir. Bizler bu aziz vatan, bu büyük millet için gerektiğinde canlarımızı seve seve feda edebilmenin en güzel örneklerini vermiş insanlarız. Ancak, canımızdan da daha kıymetli değerlerimize kastedilmiştir. Bu milletin; ırzına, namusuna, ahlakına, iradesine kastedildiğinde işte bu millet böyle cevap vermiştir"
’En büyük asker bizim asker’ sloganları
Manisa’da askeri darbe girişimine karşı demokrasi nöbeti tutan vatandaşlarla buluşan Manisa İl Jandarma Komutanı Albay Bülent Mercan için vatandaşlar ’En büyük asker bizim asker’ sloganları attı. Albay Mercan, atılan sloganları asker selamı vererek karşıladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.