Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Manisa’da 15 Temmuz Fotoğraf sergisi

Manisa’da AK Parti İl Başkanlığı tarafından açılan 15 Temmuz Milli İrade Yükselişinin Sergisi’nin açılışında Manisa Valisi Hakan Güvençer’in yanına gelen bir kadın, yüzbaşı olan oğlunun Siirt’te görev yaptığı sırada darbe...

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2016 17:08
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2016 17:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Manisa’da 15 Temmuz Fotoğraf sergisi
Manisa’da AK Parti İl Başkanlığı tarafından açılan 15 Temmuz Milli İrade Yükselişinin Sergisi’nin açılışında Manisa Valisi Hakan Güvençer’in yanına gelen bir kadın, yüzbaşı olan oğlunun Siirt’te görev yaptığı sırada darbe girişiminde komutanının emirlerine uyduğu için tutuklandığını iddia etti. Oğlunun FETÖ’cü olmadığını savunan kadının yanına gelen bazı vatandaşlar, "Oğlunu çekip vursaydın" diyerek tepki gösterdi.
AK Parti Manisa İl Başkanlığı tarafından tarafından 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda 15 Temmuz Milli İrade Yükselişinin Sergisi açıldı. Milli iradenin zaferini yansıtan fotoğrafların yer aldığı sergide 13’i Manisa’ya ait olmak üzere 53 adet eser bulunuyor. Sergi açılışına Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Şehzadeler Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik ve vatandaşlar katıldı.
Sergi açılışında konuşan AK Parti Manisa İl Başkanı Zülfikar Gürcan, 15 Temmuz’da Türkiye’nin büyük bir imtihandan geçtiğini ve büyük bir badireyi atlattığını söyledi. Bunun Türkiye’nin büyümesini engellemek isteyenlerin bir kalkışması, bir darbe girişimi olduğunu belirten Gürcan, “Türkiye’nin yürüyüşü Allah’ın izniyle devam edecektir. Türkiye’nin büyük yürüyüşü 2023’e, 2051’e ve 2071’e kadar devam edecektir. Bu büyük yürüyüşü kimse durduramayacaktın. Bu hain FETÖ terör örgütü ve buna bağlı PKK, PYD, terör örgütlerine karşı Türk milleti o dik duruşunu her şekilde gösterecektir. Belki bu sergi 15 Temmuz 2017’de tekrarlanır. Belki her sene bu sergiyi tekrarlamak gerekir. Gerçekten Cumhuriyet tarihinin en kanlı darbe girişimiydi çünkü. Bunu hiç unutmamız gerekir” dedi.
Gürcan’ın ardından konuşan Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ise 15 Temmuz’da kutlu yürüyüşün hain bir saldırıya uğradığını belirterek, buna rağmen bu yürüyüşün 15 Temmuz’da kesilmediği belirterek, “Fotoğraflar aslında zamanın ve mekanın dondurularak kağıt, cam ve benzeri bir materyal üzerine hatırlanmak üzere kondurulduğu objeler sadece. Ne o anı ve zamanı ne de büyük milletin sahip olduğu özellikleri bir kadrajın çerçevesinde bir materyalde dondurmak mümkün değil. Ama insanız. Hafızamızı diri tutmak, geleceğe acı da olsa bazı hatıralarımızı canlı tutmak adına intikal etmek için bu tür objelere ihtiyacımız var” dedi.
Konuşmaların ardından protokol vatandaşlarla birlikte sergiyi gezdi.
Vatandaştan “Oğlunu çekip vursaydın” tepkisi
Konuşmaların ardından isminin Nadire Yalçın olduğu öğrenilen bir kadın Vali Güvençer’in yanına gelerek yüzbaşı olan Ünsal Yalçın isimli oğlunun darbe girişiminin olduğu gece Siirt’te görev yaptığını ve komutanının emirlerine uyduğu için tutuklandığını iddia etti. Oğlunun suç işlemediğini savunan anne Yalçın’a Vali Güvençer, konuyla ilgili yargılamaların başladığını belirterek, “Benim yapabileceğim sizi saygıyla dinlemek. Onun dışında yapabileceğimiz bir şey yok” dedi. Vali Güvençer ve beraberindekiler daha sonra Yalçın’ın yanından ayrılarak açılış törenine geçti. Bu sırada başka bir vatandaş ise “Kanunsuz emir diye bir şey var. Oğlun o emre uymayacak” diyerek anne Yalçın’a tepki gösterdi. Anne Yalçın’ın yanına gelen başka bir vatandaş ise “Sen evladına vatanı satmamayı öğretecektin. Benim oğlum böyle bir şey yapsa ben oğlumu vururum. Sen hala oğlunu mu savunuyorsun. Çekip vursaydın oğlunu” şeklinde tepki gösterdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.