Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Manisa Cumhuriyet Bayramı coşkusu

Cumhuriyetin 93’ncü kuruluş yıldönümü Manisa’da coşku içinde kutlandı.Cumhuriyetin ilan edilişinin 93’ncü yıldönümü Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ile Manisa Tugay Komutanı Albay Şefik Güvenç, Manisa Büyükşehir Belediye...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2016 12:22
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2016 12:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhuriyetin 93’ncü kuruluş yıldönümü Manisa’da coşku içinde kutlandı.
Cumhuriyetin ilan edilişinin 93’ncü yıldönümü Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer ile Manisa Tugay Komutanı Albay Şefik Güvenç, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir ve CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer’in Valilik makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı.
Valilik makamındaki tebriklerin kabulünün ardından Hükümet Konağı önünde resmi bayramlaşma ve resmi geçit töreni gerçekleştirildi. Törene Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Tugay Komutanı Albay Şefik Güvenç, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, AK Parti MKYK Üyesi ve Manisa Milletvekili Murat Baybatur, AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A.Kemal Çelebi, Manisa Barosu Başkanı Av. Ali Arslan, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, Manisa İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, askeri erkan, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ile öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Tören nedeniyle bazı cadde ve yollar trafiğe kapatılırken, emniyet tören alanında geniş güvenlik önlemleri aldı.
Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Manisa Tugay Komutanı Albay Şefik Güvenç ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün törene katılanların ve vatandaşların bayramını kutlamasının ardından 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Vali Güvençer, “Cumhuriyet yalnızca bugün büyük bir şükranla andığımız kahramanlıkların kazanılan askeri zaferlerin değil, bir imparatorluk çöküp bir milletin var oluş ve yep yeni bir devletin kuruş mücadelesi verilirken, en ince ayrıntısına kadar hesaplanarak atılan stratejik adımın temelini bin yıllardan alan bir millet irfanı ve devlet aklıdır. Olağan üstü şartlarda ihmal edilebilirliği hiç akla getirilmeyerek öncelenen hukukun diplomatik manevra ve münasebetlerin Büyük Millet Meclisi çatısı altında tesis edilen meşruiyetin ortak kazanımıdır. Çok da uzak geçmişte kalmayan bu muhteşem başarıya götüren yolda milletçe gösterdiğimiz isabetli mücadele tarzı bugün için de bizleri başarıya dair inanç ve kararlılığımız pekiştiren kuvvetli bir yol göstericidir. Gücünü milletinden alan, milletin yüksek aidiyet duygusu sadakati ve kahramanlığı ile sahiplenilen Cumhuriyetin o mübarek vatan coğrafyasındaki kuvvetli mevcudiyeti 15 Temmuz 2016’da bir kez daha tescillenmiştir. Cumhuriyetine, devletine gerekirse canı pahasına sahip çıkacağını bir kez daha bütün dünyaya kanıtlayan bu büyük millet elbette Cumhuriyet Bayramını en asil vakur bir duruşla onurla kutlamak hakkını inkar edilemez bir katiyetle hak etmiştir” diye konuştu.
Vali Güvençer’in konuşmasının ardından modern dans gösterileri, halk oyunları gösterileri ve öğrencilerin okuduğu şiirlerle devam eden Cumhuriyet Bayramı kutlamaları resmi geçit töreni ile sona erdi. Resmi geçit törenine katılan huzurevi sakinleri ve gaziler vatandaşlardan büyük alkış aldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.