Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Maltepe’de Cumhuriyet Bayramı gümbür gümbür kutlandı

Maltepe Belediyesi’nin Cumhuriyet’in 93’üncü yılı münasebetiyle düzenlediği fener alayına binlerce kişi ellerinde Türk Bayrakları ve meşalelerle katıldı. Vatandaşlar Fener Alayının ardından Burhan Öçal ve All Stars Trakya ekibinin...

Haber Giriş Tarihi: 29.10.2016 22:23
Haber Güncellenme Tarihi: 29.10.2016 22:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Maltepe Belediyesi’nin Cumhuriyet’in 93’üncü yılı münasebetiyle düzenlediği fener alayına binlerce kişi ellerinde Türk Bayrakları ve meşalelerle katıldı. Vatandaşlar Fener Alayının ardından Burhan Öçal ve All Stars Trakya ekibinin konseriyle Cumhuriyeti doyasıya kutladı.
Maltepe Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle sabah saatlerinden bu yana devam eden bir dizi kutlama programı hazırladı. Sabah saatlerinde 93 davulla kutlama yapan Maltepe Belediyesi, akşam saatlerinde ise binlerce kişinin katılımıyla Belediye Binası önünden Beşçeşmeler Meydanına kadar Fener Alayı yaptı. Belediye binasının önünden başlayan Fener Alayına vatandaşlar ellerinde bayraklar ve meşalelerle katıldı. Fener Alayına katılan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, İlelebet Cumhuriyet pankartıyla birlikte Beşçeşmeler Meydanına kadar vatandaşlarla yürüdü. Trafikte olan araç sürücülerinin kornolarla eşlik ettiği Fener Alayı, renkli görüntülere sahne oldu.
“Cumhuriyet’in 93’üncü yaşını 93 davulla kutladık”
Fener Alayından sonra açıklamalarda bulunan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Bugün Cumhuriyet Bayramını Maltepe’de gümbür gümbür kutladık. Cumhuriyetimizin 93’üncü yılını Maltepe’de 93 davulcumuzla birlikte kutladık. 1923 yılında Mübadele döneminde Türkiye’ye yerleşen vatandaşlarımız Cumhuriyete ve Atatürk’e bağlılıklarını göstermek için bir davul kültürü geliştirmişler. İki gün boyunca Maltepe Meydanında davul çalarlarmış ve bu gelenek süreç içerisinde unutulmuş. Biz geçen yıl bu çalışmaya başladık ama bu yıl ilk defa Cumhuriyetimizin 93 yaşı için 93 davulla kutlamaya başladık.
“Cumhuriyet’i coşkuyla kutluyoruz”
Sabah saat 09.00’da başlayan etkinliklerin gece yarısına kadar devam ettiğini söyleyen Başkan Kılıç, “Maltepe Beşçeşmeler Meydanını binlerce vatandaşımız doldurdu. Binlerce vatandaşımızla birlikte meşaleli yaklaşık bir kilometrelik bir yürüyüş gerçekleştirdik. Az sonrada Burhan Öçal ve arkadaşları sahne alacaklar. Maltepe’de coşkuyla Cumhuriyeti kutluyoruz. Cumhuriyetin tüm Türkiye’ye ve Cumhuriyet severlere hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.
Maltepeliler Burhan Öçal ve All Stars Trakya Ekibiyle Cumhuriyet’in yeni yaşını kutladı
Binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen fener alayı sonrasında Beşçeşmeler Meydanında toplanan vatandaşlar, ünlü müzisyen Burhan Öçal ve All Stars Trakya ekibinin performansıyla unutulmaz bir gece yaşadı. Ayrıca, Beşçeşmeler Meydanına yakın bölgede ki vatandaşlar davul ve zurna eşliğinde halaylar çekerek Cumhuriyet’in yeni yaşını doyasıya kutladı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.