Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Malatyalı girişimci işletmesinde sadece Suriyelileri çalıştırıyor

Malatya’da bir girişimci işletmesinde sadece Suriyeli işçi çalıştırarak hem ülkelerindeki iç savaştan kaçıp Türkiye’ye sığınan mültecilere sahip çıkıyor hem de ülke ekonomisine katkı sağlıyor.Malatya’da 3 yıl önce Tarım ve...

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2016 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2016 15:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Malatyalı girişimci işletmesinde sadece Suriyelileri çalıştırıyor
Malatya’da bir girişimci işletmesinde sadece Suriyeli işçi çalıştırarak hem ülkelerindeki iç savaştan kaçıp Türkiye’ye sığınan mültecilere sahip çıkıyor hem de ülke ekonomisine katkı sağlıyor.
Malatya’da 3 yıl önce Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından ‘Süt ve Süt Ürünleri İşleme Tesisi Projesi’ için destek alan ve kısa sürede işletmeyi kuran Ahmet Coşut isimli bir müteşebbis, işletmesinde ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli mültecilere iş verdi.
Yaklaşık 300 hayvan bulunan işletmede tamamen Suriyeli işçi çalıştıran Ziraat Mühendisi Ahmet Coşut, hem ülkelerindeki iç savaştan kaçıp Türkiye’ye sığınan mültecilere sahip çıkıyor hem de ülke ekonomisine katkı sağlıyor.
Girişimci Ahmet Coşut, Yeşilyurt ilçesinde bulunan işletmesinin Suriyeli mültecilerin bulunduğu kampa yakın olduğunu ve Suriyelilere bir nebze de olsa sahip çıkmak için böyle bir tercihte bulunduğunu söyledi.
Suriyelilerin çalışma performansının da yüksek olduğunu belirten Coşut, “Ben 3 yıl önce bu işletmeyi kurdum ve kazasız belasız bu günlere getirdik. İşletmeyi kurar kurmaz yanımıza Suriyeli kardeşlerimizi aldık ve yaklaşık 3 yıldır beraber çalışıyoruz. Ben kendilerine sonsuz güveniyorum, bugüne kadar hiçbir yanlışlarını görmedik. Bundan sonra da inşallah böyle devam eder. Suriyeli kardeşlerimize sahip çıkmak aslında bizim bir görevimiz” diye konuştu.
Kendilerine bu imkanı sağladığı için işletme sahibine teşekkür eden Suriyeliler ise, Türkiye’nin kendileri için ikinci vatan olduğunu belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.