Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Malatya’da haftalar sonra ilk cuma namazı heyecanı

KORONA VİRÜS TEDBİRLERİ KAPSAMINDA CAMİLERİN CEMAATLE İBADETE KAPATILMASININ ARDINDAN MALATYA’DA İLK CUMA NAMAZI HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ. CAMİLERİN VE BELİRLENEN NOKTALARIN BAHÇELERİNDE CUMA NAMAZI KILINIRKEN, SOSYAL MESAFE KURALLARINA UYULMASI VE ALINAN TEDBİRLER ÖRNEK GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2020 15:58
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2020 15:58
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Malatya’da haftalar sonra ilk cuma namazı heyecanı

Korona virüs tedbirleri kapsamında camilerin cemaatle ibadete kapatılmasının ardından Malatya’da ilk cuma namazı havadan görüntülendi. Camilerin ve belirlenen noktaların bahçelerinde cuma namazı kılınırken, sosyal mesafe kurallarına da uyulduğu görüldü.

Korona virüs tedbirleri kapsamında 16 Mart’tan beri camilerin cemaatle namaza kapatılmasının ardından bugün tüm Türkiye’de olduğu gibi Malatya’da da ilk cuma namazı kılındı. Valilik tarafından belirlenen camilerde ve belli alanlarda kılınan cuma namazı öncesi Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından dezenfekte çalışması gerçekleştirildi.

Cemaatin namaz kılınacağı alanlar önceden işaretlenirken, cami cemaati maske takarak sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde cuma namazını kıldı. Kent merkezinde Sümer Camiinin avlusunda kılınan namazda cemaat alanlara sığmadı. Drone ile havadan görüntülenen cuma namazında sosyal mesafe kurallarına uyulduğu görüldü.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan da Sümer Cami avlusunda cuma namazını kıldı. Cemaat ise uyarılar kapsamında kendi seccadelerini yanlarında getirdi. Öte yandan Büyükşehir Belediyesi tarafından cuma namazının kılınacağı camilerde cemaate maske, kolonya ve akide şekeri ikramı yapıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.