Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Malatya”da En İyi Kuzu Yarışması Yapıldı

Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ile Malatya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün tarafından düzenlenen Mişmiş Park Fuar alanında 6’ncı ‘En Güzel Kuzu Yarışması’ yapıldı.Bu yıl 10’uncusu...

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2016 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2016 16:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ile Malatya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün tarafından düzenlenen Mişmiş Park Fuar alanında 6’ncı ‘En Güzel Kuzu Yarışması’ yapıldı.
Bu yıl 10’uncusu düzenlenen Doğu ve Güney Doğu Anadolu Tarım Teknolojileri, Makine, Hayvancılık ve Gıda Fuarı etkinliklerinde 25 kuzu yarıştı.
10’uncu Kuzu yarışmasının açılış konuşmasını Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın yaptı. Yarışmanın asıl amacının tarım ve hayvancılığın gerçek anlamda farkındalığın oluşması olduğunu belirten Akın, bu düsturla 6’ncısını yaptığıkları kuzu yarışmasının gerçek anlamda amacının yetiştiricileri bilgilendirmek olduğunu söyledi.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür AŞ Genel Müdürü Sabri Akın ise “İlimizin tanıtılması noktasında ve kültürel etkinlik yapılması noktasında aynı zamanda da gerçekleştirdiğimiz bu tur fuar etkinlikleri ile ilimizin ekonomisine katkı sunmayı hedeflemekteyiz” dedi.
Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ercan Tura da, “Fuarlar sosyal ve ticari hayatımıza büyük katkı sağlayan etkinliklerdir. Bu yıl gerçekten yoğun bir katılımın oldu. Bu fuarın gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.
Kuzu yarışmasına katılan CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, "Çok değişik ülkelerde fuarlara katıldım. İlk defa bu kadar doğal güzel emekle hazırlanmış dikkat çekecek bir fuara katılıyorum. Ben bu fuarı düzenleyen kadroya teşekkür ediyorum" dedi.
Malatya Vali Yardımcısı Bülent Güven de Malatya’ya hayvancılık organize sanayi bölgesi kurulması için çalışmaların sürdüğünü söyledi. Güven, “Kurulacak olan Sanayi Bölgesinin Malatya’ya çok ciddi bir anlamda katkı sağlayacak” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından dereceye giren kuzular için yetiştiricilere ödülleri verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.