Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Malatya’da Demokrasi ve Şehitler mitingi

İstanbul Yenikapı ile birlikte Malatya’da da aynı saatte onbinlerce Malatyalı milli iradeye sahip çıkmak ve şehitleri anmak için bir araya geldi. Yaklaşık 50 bin kişinin katıldığı ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne her kesimden vatandaş...

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2016 21:48
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2016 21:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul Yenikapı ile birlikte Malatya’da da aynı saatte onbinlerce Malatyalı milli iradeye sahip çıkmak ve şehitleri anmak için bir araya geldi. Yaklaşık 50 bin kişinin katıldığı ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne her kesimden vatandaş akın etti.
15 Temmuz’da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından düzenlenen ve başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminde tanklara, F16’lara ve ağır silahlara direnerek dünyada eşine az rastlanır bir mücadele sergileyerek milli iradeye sahip çıkan vatandaşlar ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne saatler kala alana gelerek adeta tek vücut oldu.
Malatya’da Soykan Meydanında gerçekleşen Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne 50 bine yakın vatandaşın yanı sıra, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Valisi Mustafa Toprak, 2.Ordu Komutanı Korgeneral İsmail Metin Temel, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, AK Parti Malatya Milletvekili Nurettin Yaşar, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, İlçe Belediye Başkanları, İlçe Kaymakamları, İnönü Üniversitesi Rektörü Ahmet Kızılay, Malatya İl Emniyet Müdürü Ömer Urhal, AK Parti Malatya İl Başkanı Hakan Kahtalı, CHP İl Başkan vekili Ahmet Küçükşahin, MHP İl Başkanı Mehmet Erdem ile STK temsilcileri katıldı.
Meydan üzerine kurulu platformda vatandaşlara ilk seslenen isim MHP Malatya İl Başkanı Mehmet Erdem oldu. Erdem konuşmasında, “15 Temmuz’da Türkiye’nin üzerine karabulutlar çöktü ama bu karabulutları sadece Allah’a secde eden bu milletin evlatları dağıttı. Allah hepinizden razı olsun, Rabbim bize bir daha böyle günler yaşatmasın” dedi.
Daha sonra CHP Malatya İl Başkanı Enver Kiraz’a vekaleten Yeşilyurt İlçe Başkanı Ahmet Küçükşahin platforma çıktı. Aynı zamanda Balyoz davasında mağdur olan ve emekli bir asker olan Küçükşahin, darbe girişimine karşı en büyük kahramanlığı halkın gösterdiğini söyleyerek “Her şerde bir hayır var derler. Bu darbe girişimin ardından da birçok hayır ortaya çıktı bunların en önemlisi demokrasi bilincinin artmasıdır” diye konuştu.
Küçükşahin’in ardından söz alan AK Parti Malatya İl Başkanı Kahtalı ise, “Bugün birlik ve beraberlik günüdür. Bugün tüm dünyanın gözü Türkiye’de, bizler de bu gün bir ve tek olduğumuzu bütün dünyaya bir kez daha gösterdik. Allah bizimledir. O hainlerin hileleri işe yaramamıştır, boşa gitmiştir. Biz böyle bir ve beraber olduğumuz sürece Pensilvanya’daki bunak başta olmak üzere vatana ihanet içinde olan herkes rezil olmaya devam edecektir. Kimse bizim üzerimizde operasyon yapmaya kalkmasın. Çünkü bu millet vatan için canını vermeye hazırdır. Herkes bunu böyle bilsin” ifadelerini kullandı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır da, “Günlerdir milletimiz; bayrağına, vatanına, demokrasisine ve özgürlüğüne sahip çıkmaktadır. Bu onurlu duruşunuzdan dolayı sizleri yürekten tebrik ediyorum. Böyle bir dik duruşun dünyada dahi örneği yok. Sizlerle ne kadar gurur duysak azdır. Konu vatansa; kenetlenmeyi, dik durmayı ve özellikle vatan için canımızı vermeyi bildiğimiz takdirde yedi düvel gelse bu ülkenin bir karış toprağına zarar vermeye gücü yetmeyecektir inşallah” şeklinde konuştu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın ardından vatandaşlara hitap eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ise, “Malatya darbe girişiminin ilk gününden itibaren vatanı için yolunu belirledi ve dimdik durdu. Bugün 81 ilimizin hepsinde demokrasi ve şehitlerimiz için mitingler var. Eğer milletim darbe girişiminin yaşandığı gece meydanlara çıkmasaydı, tankın önüne yatmasaydı, helikopterlere çelme takmasaydı 15 Temmuz Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçecekti. Ama sizin dik duruşunuz sayesinde 15 Temmuz tarihe ‘demokrasi bayramı’ olarak geçmiştir. Buradan tüm dünyaya haykırıyoruz: Bundan sonra bu ülkeye darbe yapmak isteyen karşısında 78 milyonu bulacak ve haddini bilecek. Bu millet olduğu sürece inşallah bu darbeler Türkiye’nin üstünde artık olmayacak” ifadelerine yer verdi.
Malatya Valisi Mustafa Toprak ise, “Sizler, hainlerin hesaplarını tersine çevirdiniz. Sizlerin onurlu duruşu darbe girişimini engellenmiştir. Hepinize minnettarlığımızı sunuyoruz. Hepimiz hep birlikte devletimizin bekasını sonsuza kadar yaşatmak adına bundan sonra da canımızı ortaya koyarak yolumuza devam edeceğiz. Allah milletimize, devletimize zeval vermesin. İnşallah ruhumuzdaki sevgi ve kardeşlikle birlikte bu güzellikleri geleceğe taşıyacağız” dedi.
Sahneye son olarak Gümrük Ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci çıktı. Bakan Tüfenkci, burada yaptığı konuşmada, darbecilerin ülkeye istikamet çizmeye çalıştığını dile getirerek, “Eğer bu ülkeye birileri istikamet çizecekse o da bu meydanları dolduran millettir” diye konuştu.
Tüfenkci, “15 Temmuz akşamı sizler bu sokakları, bu meydanları doldurdunuz. Darbeciler ise o gün kardeşlerimizi, analarımızı, evlatlarımızı katlediyor ve ülkeye istikamet çizmeye çalışıyorlardı ama Türkiye’ye eğer istikamet çizilecekse bu istikameti işte o tankların altına yatanlar, silahların karşısında göğsünü siper edenler çizer. Eğer bu ülkeye bir eksen çizilecekse bu ekseni ancak o meydanları dolduran bu millet çizer. O hainler Battalgazi’nin torunlarını hiç tanımamışlar. Bu vesile ile o gece bu vatan ve millet için canını veren bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza da şifa diliyorum. Bugün burada demokrasiden bahsedebiliyorsak bunu şehitlerimize ve gazilerimize borçluyuz. Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla abdestini alarak canhıraş bir şekilde sokağa atarak, vücudunu kurşunlara siper edenler bu vatanın gerçek sahipleridir. Kendinizle ne kadar övünseniz azdır. Milletimiz canını verdi ama özgürlüğünden vazgeçmedi. Ben bu noktada bütün emniyet teşkilatımıza, belediye başkanlarımıza, bütün sivil toplum kuruluşlarımızın temsilcilerine ve basın mensuplarımıza da teşekkürlerimi iletiyorum. Biz bu meydanlara sahip çıktığımız sürece asla ve asla darbe seveler emellerine ulaşamayacaktır” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.