Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Malatya’da darbe girişimi gecesi Vali ve Emniyet Müdürüne silah çekildi

Valiye Silah Çeken Yüzbaşı Adliyeye Böyle Getirilmişti.

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2016 13:41
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2016 13:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Malatya’da darbe girişimi gecesi Vali ve Emniyet Müdürüne silah çekildi
15 Temmuz akşamı darbe girişimi sonrasında 2. Ordu Komutanlığı Karargahına giden Vali Mustafa Toprak ve Emniyet Müdürü Ömer Urhal’a nizamiyedeki askerlerin silah çektiği görüntüler ortaya çıktı.
FETÖ’nün TSK içerisinde sızmış bir grup askeri tarafından kalkışılan darbe girişimi geri püskürtülürken o gece yaşananlar Malatya 2.Ordu Komutanlığı Karargahı girişinde yaşananlar ise bir cep telefonu kamerası ile ortaya çıktı.
Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde darbe girişimi sonrası Vali Mustafa Toprak beraberinde Emniyet Müdürü Ömer Urhal ile birlikte Zafer Mahallesi Mehmet Buyruk Caddesi üzerindeki 2.Ordu Komutanlığı Karargah’ına gitti. Burada nizamiyedeki görevli Yüzbaşı Kemal Yavuz ve diğer askerler Vali Toprak ve beraberindekilere içeri giremeyeceklerini söyledi. Görüntülere yansıyan konuşmalarda Yüzbaşı Yavuz’un “Size cevap vermekle yetkili değiliz, biz burayı korumakla mükellefiz, sizde bizim emniyetimizi almakla mükellefsiniz. İçeriye girmemenizi istiyoruz. Lütfen burayı boşaltın” dediği duyuluyor.
İçeri girilmeyeceğini tekrarlayan yüzbaşı daha sonra ses tonunu yükselterek emrindeki askerlere mevzi alın diye emir veriyor ve biran da silahlar Vali ve Emniyet müdürüne çevriliyor. Polislerinde silahlarını çekmesi ile ortam biranda gerilirken Vali Toprak’ın emirleri ile herhangi bir olay çıkmaması için polisler geri çekiliyor.
İşte bu görüntülerden sonra bir gurup FETÖ’cü askerin ele geçirdiği 2.Ordu Komutanlığı’nda sabah kadar polislerle askerler çatıştı. 2. Ordu’daki operasyonlar 20 saat sürmüş ve darbeci bir binbaşı ölü olarak 7’si ise yaralı olarak ele geçirilmişti. İçerideki tüm askerlerinde teslim olması ile 2.Ordu’daki darbeci askerlerin direnişi kontrol altına alınmıştı.
Operasyonlarda Vali ve Emniyet Müdürüne silah çeken darbeci yüzbaşı Kemal Yavuz’da yaralı olarak ele geçirilmiş ve tedavisinin ardından ameliyat elbisesi ile çıkartıldığı mahkemece tutuklanmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.