Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Malatya’da Bakanların Katılımıyla 12 Tesisin Temeli Atılacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 26 Mart Cumartesi günü Malatya’da 12 tesisin temelini atacak.Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Gümrük ve Ticaret Bakanı...

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2016 12:22
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2016 12:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, 26 Mart Cumartesi günü Malatya’da 12 tesisin temelini atacak.
Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Malatya’da inşa edilecek 84 milyon lira yatırım bedelli 12 adet tesisin temelini atacak. Ayrıca DSİ ve Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından hizmete alınacak 5 adet tesisin de açılışını gerçekleştirecek. Prof. Dr. Veysel Eroğlu ayrıca programı çerçevesinde Malatya’ya yapılması planlanan 311 milyon TL yatırım bedeline sahip 15 müjdeyi de açıklayacak. Eroğlu ile Tüfenkci, Beyler Deresi Turgut Özal Viyadüğü yanında düzenlenecek toplu temel atma ve açılış merasiminde Malatya Derme Sulaması Borulu Şebeke Filtreleme ve Tahliye Yapıları, 6 adet baraj inşaatı ve 5 adet taşkın koruma tesisinin temelini atacak.
Bakan Eroğlu yine aynı merasimde DSİ tarafından yapımı tamamlanan 4 adet taşkın koruma tesisi ile DKMP Genel Müdürlüğü tarafından hizmete alınacak Beydağı Tabiat Parkı ve Keklik Üretim Merkezinin de açılışını gerçekleştirecek. Son 13 yılda Malatya’da pek çok gölet, sulama tesisi ve baraj inşa ettiklerini kaydeden Eroğlu, "Beyler Deresi üzerinde inşa edeceğimiz 5 milyon metreküp hazneli baraj ile 6 bin 800 dekar zirai araziyi suya kavuşturacağız. Topraklarımıza bereket katarak, çiftçilerimizin yüzünü güldüreceğiz. Yeşil Vadi (Beylerderesi) Barajı’nı En kısa zamanda hizmete alacağız” diye konuştu.
15 BİN 800 DEKAR ZİRAİ ARAZİ SUYA KAVUŞACAK
Temeli atılacak ve açılışı yapılacak tesislerle 15 bin 800 dekar zirai arazi sulamaya açılacak. Ayrıca 4 ilçe ve 5 yerleşim yeri de taşkın zararlarından korunacak. Eroğlu, programı çerçevesinde ayrıca 20 Ekim 2012 ve 27 Eylül 2014 tarihlerinde Malatyalılara verdiği 491 milyon TL’lik 42 müjdeye ilave olarak, 311 milyon TL yatırım bedeline sahip 15 müjde daha verecek. Böylece son 5 yılda Malatyalılara toplam maliyeti 802 milyon TL olan 57 müjde vermiş olacak. Müjdeler arasında 3 adet baraj, isale tüneli, mesire yeri, bal ormanı, fidan üretimi, orman köylülerine kredi, gelir getirici tür ağaçlandırma ve 5 adet otomatik meteoroloji gözlem istasyonunun kurulması da yer alıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.