Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Malatya’da 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları

30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Malatya’da da resmi törenle kutlandı.İstasyon Caddesi üzerinde bulunan Abdullah Gül Parkı’nın yanında gerçekleştirilen kutlama programına Malatya Valisi Mustafa Toprak, 2. Ordu Kurmay Başkanı...

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2016 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2016 13:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Malatya’da da resmi törenle kutlandı.
İstasyon Caddesi üzerinde bulunan Abdullah Gül Parkı’nın yanında gerçekleştirilen kutlama programına Malatya Valisi Mustafa Toprak, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ile resmi kurum ve kuruluşların temsilcileri, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.
Vali Mustafa Toprak, Garnizon Komutanı ve 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Asım Kocaoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın askeri araç ile halkı selamlaması ile başlayan törende ismi öğrenilemeyen yaşlı bir vatandaş bağırmaya başlayınca sivil polisler müdahale etti. ‘idam gelsin, şeriat gelsin” diye bağırmaya çalışan yaşlı adam polis ekiplerince olay yerinden uzaklaştırıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından başlayan törende 2. Ordu Komutanlığında görevli Albay Süleyman Özkan Türk Silahlı Kuvvetleri adına bir konuşma yaptı. 15 Temmuz FETÖ darbe girişimine de değinen Albay Özkan, ”Yakın bir zaman öncesinde yaşadığımız gibi, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin içerisine sızmış hainlerin tuzakları da bize şunu bir kez daha göstermiştir ki vatanımız üzerinde hain emelleri olan unsurlar, içeride ve dışarıda şer ittifakı oluşturmuşlar milli birlik ve beraberliğimize kast etmişlerdir. İnsanlık tarihi, vatanı uğrunda senin kadar uğraşan, kanını döken bir millet daha gösteremez, senin kadar kim kendi vatanına sahip olmaya hak kazanmıştır, bu vatan ya senindir ya kimsenin” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu. Daha sonra resmi geçit gerçekleşti. Bu yıl askeri araçların geçişi olmazken sadece askeri birlikler ile gaziler ve mehter takımının geçişi oldu. Töreni izleyen vatandaşların da ellerindeki Türk bayrakları ile izlediği geçit töreni sonrası resmi tören sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.