Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Malatya’da 20 asker daha tutuklandı

Fethullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) bağlı TSK içerisindeki bir grup asker tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi sonrası gözaltına alınan askerlerden 20’si daha tutuklandı.Askeri darbe girişimi sonrası 2. Ordu Komutanlığı’nda...

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2016 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2016 12:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fethullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) bağlı TSK içerisindeki bir grup asker tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi sonrası gözaltına alınan askerlerden 20’si daha tutuklandı.
Askeri darbe girişimi sonrası 2. Ordu Komutanlığı’nda gözaltına alınan askerlerin adliyeye sevkleri devam ediyor. Guruplar halinde tutuldukları polis okulundan geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye götürülen 22 asker, tutuklanma talebi ile nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkeme "Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin birliğini bozmak, devlete karşı tahrik, askeri tesisleri tahrip ve düşman askeri hareketleri yararına anlaşma, anayasayı ihlal, Cumhurbaşkanına suikast ve fiili saldırı, yasama organına karşı suç, hükümete karşı suç, Türkiye Cumhuriyeti hükümetine karşı silahlı isyan, silahlı terör örgütüne üye olmak, silah sağlama, suç için anlaşma, askeri komutanlıkların gasbı, askeri itaatsizliğe teşvik suçlarına iştirak" gibi suçlardan 22 askerden 20’si hakkında tutuklama kararı verdi. 2 asker ise adli kontrol kararıyla serbest kaldı.
Aralarında rütbeli askerlerinde bulunduğu 20 asker daha sonra geniş güvenlik önlemleri altında Malatya E Tipi Cezaevi’ne gönderildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.