Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Malatya’da 1 vali yardımcısı ile 2 kaymakam açığa açıldı

Malatya’da yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aralarında 1 vali yardımcısı, 2 kaymakamın da bulunduğu 67 kişi açığa alındı. Kentteki soruşturmada ise 2 gün içerisinde 52 kişi tutuklandı.Malatya Valiliği’nden yapılan yazılı...

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2016 19:28
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2016 19:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Malatya’da yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında aralarında 1 vali yardımcısı, 2 kaymakamın da bulunduğu 67 kişi açığa alındı. Kentteki soruşturmada ise 2 gün içerisinde 52 kişi tutuklandı.
Malatya Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuz’da FETÖ’nün darbe girişimi teşebbüsünün ardından başlatılan soruşturma ile ilgili bilgiler verildi. Açıklamada İçişleri Bakanlığı’nca Vali Yardımcısı Mehmet şamil Horasanlı ile Arapgir Kaymakamı Tekin Erdemin ve Doğanyol Kaymakamı İsmail Toprak’ın açığa alınarak görevden uzaklaştırıldıkları belirtildi.
Açıklamada 9-11 Ağustos tarihi arasında Malatya’da yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında bakanlıklarca 58 kamu personelinin, Malatya Valiliği tarafından ise 9 personelin açığa alındığı belirtildi. Soruşturma kapsamında 26 kamu personelinin tutuklandığı bilgisi verilirken kamu ve sivil olmak üzere toplam 52 kişinin gözaltında olduğu kaydedildi. 4 kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı soruşturma kapsamında toplam 150 kamu personeli hakkında işlem yapıldığı açıklandı.
Açıklamada ayrıca 15 Temmuz 2016 tarihinden itibaren bugüne kadar Malatya’da 567 kamu personelinin bakanlıklarca, 303 kamu personelinin ise Malatya Valiliğince açığa alındığı belirtildi. Halen 85 kişinin gözaltına olduğu soruşturma kapsamında şuana kadar toplam 169 kişinin tutuklandığı ifade edildi. Darbe girişimi sonrası Malatya’da 37 kişinin görevine son verilirken toplam da bin 75 kamu personelini hakkında işlem yapıldığı kamuoyu ile paylaşıldı. FETÖ/PDY örgüt mensuplarını, kamu kurum ve kuruluşlarda temizleme çalışmalarının aralıksız devam edeceği belirtildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.