Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Malatya’da 1 pilot albay tutuklandı

Darbe girişiminin ardından Malatya’da gözaltına alınan askerlerden 1 Kara Pilot Kurmay Albay çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.15 Temmuz akşamı gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından Malatya’da gözaltına alınan askerlerin adliyeye...

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2016 20:10
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2016 20:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Darbe girişiminin ardından Malatya’da gözaltına alınan askerlerden 1 Kara Pilot Kurmay Albay çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
15 Temmuz akşamı gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından Malatya’da gözaltına alınan askerlerin adliyeye sevkleri sürüyor. Son olarak Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınan 1 Kara Pilot Kurmay Albay ile 3 Askeri Hakim gözaltına alındı.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 3 şüpheli savcılık sorgularının ardından tutuklanma talebi ile nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Mahkeme Kara Pilot Kurmay Albay Mustafa Özkan hakkında tutuklanma kararı verirken 3 askeri hakim hakkında ise adli kontrol kararı verdi. Tutuklanan albay geniş güvenlik önlemleri altında Malatya E Tipi Cezaevine gönderildi.
Valilikten açıklama
Malatya Valiliği’nden yapılan son açıklamada FETÖ/PYD soruşturması kapsamında 20 dershane ve yurdun kapatıldığı belirtildi. Açıklamada FETÖ/PDY terör örgütü mensuplarına yönelik olarak kentte yapılan operasyonlar ve çalışmalar sonucunda 5 özel okul, 1 özel kurs, 6 özel öğrenci yurdu ile 8 özel dershane olmak üzere 20 kurum hakkında kapatma işlemi yapıldığı belirtildi.
Açıklamada ayrıca görevden uzaklaştırılan personel sayısı hakkında da güncel bilgiler verildi. Açıklamada Türkiye İstatistik Kurumu Malatya Bölge Müdürlüğünde 1 Bölge Müdürü ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünde 1 Eğitim Uzmanı ve 1 memurun açığa alındığı bilgisi paylaşıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.