Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Malatya Mutfağı Lezzet Tutkunlarıyla Buluştu

Malatya yöresine ait özel lezzetler, usta şeflerin sunumuyla lezzet tutkunlarının beğenisine sunuldu.Malatya’dan gelen usta şeflerin sunumuyla, Malatya mutfağında yer alan kağıt kebabı, aya köfteli kulak çorbası, etli killor köftesi, geleli...

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2016 22:40
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2016 22:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Malatya yöresine ait özel lezzetler, usta şeflerin sunumuyla lezzet tutkunlarının beğenisine sunuldu.
Malatya’dan gelen usta şeflerin sunumuyla, Malatya mutfağında yer alan kağıt kebabı, aya köfteli kulak çorbası, etli killor köftesi, geleli kebabı, kayısı tatlısı gibi lezzetler Grand Hyatt Otel’de lezzet tutkunlarının beğenisine sunuldu. İki gün boyunca misafirlerin beğenisine sunulacak lezzet sunumuna, Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu Başkanı Yalçın Manav, Malatya Vali Vekili Bülent Güven ve Malatya İl Basın Halkla İlişkiler Müdürü İbrahim H. Kılıç’ta katıldı.
Sunum öncesinde bir konuşma yapan Malatya Vali Vekili Bülent Güven, “Malatya çok özel, güzel ve çok zengin çeşitli yemekleriyle, Türkiye’nin önemli mutfaklarından bir tanesi. Dünyanın birçok ülkesi ve yerinde birçok lezzeti tatmış bir insan olarak, dünyanın en lezzetli yöresi neresi diyecek olursanız Antep, Urfa, Maraş, Hatay, Adana, Mersin, Diyarbakır ve Malatya’dır. Ama Malatya hak ettiği yerde mi derseniz evet değil. Çok özel yemekleri var. Yaklaşık 8 aydır Malatya’da görev yapıyorum ve 10 kilo aldım. 92 kiloyla geldim ve şuanda 102 kiloyum. Çok güzel bir mutfağı var. Tek eksiğimiz tanıtım. Bu gibi faaliyetlerin artması gerekiyor Malatya mutfağının lezzetlerinin bilinmesi açısından. İnşallah bu konuda elimizden gelen her şeyi yapacağız valilik olarak” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.