Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

MAKÜ’den MÜSİAD Genel Başkanı Olpak’a fahri doktora

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) tarafından Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak’a fahri doktora payesi verildi.Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sergi ve Konferans Salonu’nda düzenlenen törene Burdur...

Haber Giriş Tarihi: 12.10.2016 21:07
Haber Güncellenme Tarihi: 12.10.2016 21:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) tarafından Müstakil Sanayici İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Nail Olpak’a fahri doktora payesi verildi.
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sergi ve Konferans Salonu’nda düzenlenen törene Burdur Valisi Şerif Yılmaz, AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, Baro Başkanı Ramazan Gedik, siyasi parti, sivil toplum örgütleri başkan ve temsilcileri, ilçe belediye başkanları, kamu kurum ve kuruluşları ile akademisyenler katıldı. Türk Halk Müziği dinletisi ile başlayan törende açılış konuşmasını yapan MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, “Maalesef Türkiye’de hep konuşulur. Ama nedense bir türlü mesleki eğitim konusunda ülkemiz 1990’lı yılların sonunda çıkan bazı anlamsız kaygılar nedeniyle Türk meslek eğitim sistemi kökünden yara almış durumdadır. Hepimiz şu anda ne yapıyoruz? Tüm çocuklarımızı sanki doktor, mühendis, hakim, savcı olacak şekilde yetiştirmek istiyoruz. Hayatın ilkeleri, piyasanın şartları, devletin kapasitesi ile talan olan zıt bir anlayış” ifadelerini kullandı.
Törende daha sonra Burdur’un Gölhisar ilçesine bağlı İbecik doğumlu Nail Olpak’ın yaşam hikayesini anlatan kısa film gösterimi yapıldı. Film gösteriminin ardından MÜSİAD Genel Başkanı Olpak’a fahri doktora belgesi takdim edildi. Aldığı unvanı MÜSİAD ailesi adına aldığını belirten Olpak, “Üniversitemizin senatosundan fahri doktora yayesi almak önemli, gurur verici, hem de bu Burdur Mebusu İstiklal Şairimizin adını taşıyan memleketimin güzel üniversitesinden olunca daha da anlamlı” dedi.
Olpak’a günün anısına Vali Şerif Yılmaz, Milletvekili Bayram Özçelik, MAKÜ Rektörü Adem Korkmaz birer hediye takdim ettiler. Tören, protokolün birlikte fotoğrafı çekimi ile sona erdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.