Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Makedonya’nın Jabollçişta Köyünde 100 Yıl Sonra Bir İlk

Sultangazi Belediyesi, Balkanlar’daki 600 yıllık Osmanlı yönetiminden sonra Jabollçişta (Elma) köyüne gelen ilk Türk heyeti oldu. Sultangazi Belediyesi köyde 2 bin 500 kişilik iftar verdi."Sultangazi’den Balkanlara Uzanan Gönül Sofrası"...

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2016 09:59
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2016 09:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sultangazi Belediyesi, Balkanlar’daki 600 yıllık Osmanlı yönetiminden sonra Jabollçişta (Elma) köyüne gelen ilk Türk heyeti oldu. Sultangazi Belediyesi köyde 2 bin 500 kişilik iftar verdi.
"Sultangazi’den Balkanlara Uzanan Gönül Sofrası" sloganı ile Makedonya’da iftar sofrası kuran Sultangazi Belediyesi binlerce Müslüman vatandaşı aynı sofrada buluşturdu. Ecdat yadigarı Balkanlar’da iftar sonrası kuran Sultangazi Belediyesi, gönülleri fethetti. Önceki gün Bulgaristan’da iftar sofrası kuran Sultangazi Belediyesi, aynı gönül sofrasını Makedonya’nın Üsküp ili Velez (Köprülü) ilçesinin Jabollçişta (Elma) köyünde de kurdu.
Dünya Balkan Dernekleri Federasyonu işbirliği ile düzenlenen 2 bin 500 kişilik iftara Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, eşi İlknur Altunay, kızları Ayşe ve Büşra Altunay,  Federasyon Başkanı Recep Varol, Üsküp Müftüsü, Velez Müftüsü, Makedonya Besa Partisi YİK Üyesi Recep Mehmedi, AKSİ Başkan ve yöneticileri, Rumeli Çiçekleri Derneği yöneticileri ve Arnavut ile Türklerden oluşan köy halkı katıldı.
İftar yemeği, Sultangazi Belediyesi sponsorluğunda Üsküp’te özel kazanlarda pişirilerek köye getirildi. Başkan Cahit Altunay da iftar öncesi yapılan hazırlıklarla ve iftara katılan köy halkı ile yakından ilgilendi.
Gönül sofrasında bir araya gelen Arnavut Müslüman vatandaşlar, ezanın okunması ile birlikte Ramazan’ın bereketini aynı sofrada paylaştı.
"BİZLERİ GÖRÜNCE BAĞIRLARINA BASTILAR"
İftarda Arnavut vatandaşlara seslenen Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, "Bu güzel şehirde olmaktan mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Evlad-ı Fatihan’ın, o akıncıların evlatlarının olduğu topraklarda olmak çok güzel. En önemlisi de bugüne kadar hiç gelinmemiş. Belki böyle bir organizasyon da hiç yapılmamış bir köydeyiz. Türkiye’nin yapmış olduğu o katkılar, değerlerine sahip çıkması, eski yapıları restore etmesi onlara büyük bir umut vermiş. Dolayısıyla bizleri görünce bağırlarına bastılar" dedi.
"TÜRKİYE GURUR DUYDUKLARI BİR ÜLKE"
Başkan Altunay, Ramazan ayının unutulan değerleri hatırlattığını ifade ederek, "Ramazan aslında bize birçok şeyleri hatırlatmaya geliyor. Unuttuklarımızı, kardeşlerimizi hatırlatıyor. Burada dikkatimi çeken bir şey daha var. Bu yoğun nüfusa sahip köyde çocuk yaştakileri dışarıda bırakırsak tamamı oruç tutuyor. Fevkalade bir Türkiye hayranlığı da var. Dolayısıyla ülkemize olan bu hayranlık onların umutlarını daha da arttırıyor. Türkiye gurur duydukları bir ülke. Burada elimizi çekmeyişimiz, onlara mutlaka dost elimizi uzatmamız onları son derece mutlu ediyor" diye konuştu.
"Burada kalanlar yine bizim vatandaşlarımız, bizim soydaşlarımız, kardeşlerimiz" diyen Altunay, şunları söyledi: "Unutmamız gerekir. Daha sık gelmemiz gerekir. Onlara sadece Ramazanlarda değil, her daim bu kardeşlik elini uzatıp, onlarla irtibatı kesmemiz gerekir. Biz de bu manada ayrılık duvarları örmek yerine gönül köprüleri kuruyoruz. İnanıyorum ki Bunların sonuçları da tüm dünya insanlığı için çok faydalı olacaktır."
SULTANGAZİ BELEDİYESİ, OSMANLI’DAN SONRA GELEN İLK TÜRK HEYETİ
İftarın ardından beraberindeki heyetle birlikte köy meydanına inen Başkan Altunay, buradaki kahvehaneleri ziyaret etti. Başkan Cahit Altunay ile yakından ilgilenen köy halkı, Altunay’a kahve ikram edip çeşitli hediyeler verdi.
Sultangazi Belediyesi, Balkanlardaki 600 yıllık Osmanlı yönetiminden sonra Jabollçişta köyüne gelen ilk Türk heyeti oldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.