Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mahkumların yetiştirdiği ürünler kapış kapış gidiyor

Edirne Tarım Açık Cezaevi’nin bereketli topraklarında mahkumların yetiştirdiği sebze ve meyveler yerli ve yabancı turistler tarafından kapış kapış satılıyor.Türk Patent Enstitüsü’nden 2005 yılında EDAC adıyla patent alarak et, kıyma,...

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2016 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2016 13:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mahkumların yetiştirdiği ürünler kapış kapış gidiyor
Edirne Tarım Açık Cezaevi’nin bereketli topraklarında mahkumların yetiştirdiği sebze ve meyveler yerli ve yabancı turistler tarafından kapış kapış satılıyor.
Türk Patent Enstitüsü’nden 2005 yılında EDAC adıyla patent alarak et, kıyma, yumurta ve pirinç üretiminin yanı sıra meyve ile sebze üretimi yapan Edirne Tarım Açık Cezaevi’nin Bedesten dış dükkanlarındaki satış ofisinde, müşteri bolluğu yaşanıyor.
Mevsiminde yetiştirdiği sebze ve meyvelerin yanı sıra et, kıyma, yumurta, pirinç, peynir, kavurma ve sucukta satılan satış ofisinde meyve ve sebzeler, her sabah bahçeden toplanarak tüketiciye taze taze sunuluyor. Ticari kaygısı olmayan mağazalarda mahkumların ürettikleri değerlendirilmesini hedefleyen kurumun Edirne merkezde 3 şubesi bulunuyor. Satış ofislerinde et ve süt ürünlerinin yanı sıra mahkumların Açık Cezaevi’nde yaptığı el sanatları ürünleri de satışa sunuluyor.
Satış ofisinin önünde kasalardaki ürünlerden alışveriş yapan Kadriye Can, “Buradan aldığımız sebze ve meyveler çok taze. Her sabah dalından toplanıp bizim ayağıma kadar geliyor. Neredeyse hergün buradan alışveriş yapıyorum. Yaptığım yemeklerde çok lezzetli oluyor. Verdiğim paralar bu kuruma helal olsun” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.