Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mahkumlara tiyatro gösterisi

Denizli T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda bulunan hükümlü ve tutuklular için "Son Kuşlar" tiyatro oyunu sergilendi.

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2018 13:03
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2018 13:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Denizli T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda bulunan hükümlü ve tutuklular için "Son Kuşlar" tiyatro oyunu sergilendi.

Denizli T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda, Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğünün işbirliği ile Devlet Tiyatrosu sanatçısı Turgay Tanülkü’nün oynayıp yönettiği "Son Kuşlar" adlı tiyatro oyunu sergilendi.

Tiyatro oyununun galası Denizli T Tipi Kapalı Ceza infaz Kurumu çok amaçlı salonunda Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz’ın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Galaya Denizli Valisi Hasan Karahan, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Halil Ortaköy, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Vedat Kadri Özüer, Vergi Mahkemesi Başkanı Ali Akdemir, Ceza İnfaz Kurumu Savcısı Şükrü İpek, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Denizli Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Gülsezen, Honaz Kaymakamı Zafer ÖZ, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Metin Düz, Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, Denizli Müftüsü Mehmet Aşık, Denizli adliyesinde görevli hakim ve savcılar, ceza infaz kurumu müdürleri, Denizli il protokolü, kurum personeli ile kadın hükümlü ve tutuklular katıldı.

Büyük beğeni ile izlenilen tiyatro gösterisinde duygusal anlar da yaşandı. Gösterinin ardından konuşan Denizli Cumhuriyet Başsavcısı Ergül Yılmaz "İnsanları birbirine karşı sorumlu olan toplum uygar toplumdur. Dayanışması olmayan, birbirine karşı sorumluluğunu bilmeyen insanlar ise bir toplum değil yığındır. Bir yaşam ve toplum sanatı olan tiyatro halkın önüne bir sonuç olarak çıkar. Ne var ki, tiyatronun bir sonuç olmasının yanı sıra araç olma niteliği de vardır. Tiyatronun sonuç oluşu onun sanatsal bütünlüğünü, araç oluşu ise eğitimsel gücünü açığa çıkarır. Kısaca toplumun estetik anlayışını ve toplumdaki beraberliği artırır. Bu bakımdan bu oyunun özellikle ceza infaz kurumumuzda sergilenmesi son derece kıymetlidir. Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü ile Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğünün birlikte yürüttüğü sosyal sorumluluk projesi kapsamında Turgay Tanülkü’nün yönettiği ’Son Kuşlar’ adlı tiyatro oyununu birlikte izleme imkanı bulduk, yüreğimize dokundular. Bu tiyatro oyununu bizlere sergileyen başta sayın yönetmen ve oyuncular olmak üzere emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Yine burada bizleri yalnız bırakmayan siz değerli misafirlere ayrıca teşekkür ederim" dedi.

Programda, günün anısına il protokolü tarafından Devlet Tiyatrosu sanatçısı Turgay Tanülkü ve diğer oyunculara plaket ve hediyeler verildi. Devlet Tiyatrosu sanatçısı Turgay Tanülkü anneleri ile cezaevinde kalan çocuklara dikkat çekerek "Onların hayatlarına dokunabilmek için sahnedeyiz. Bu sahnelerden tanıştığım ve yardımcı olduğumuz 26 çocuğumuz okuyor. İçinde gardiyan okuyan çocuklarımda var. Mezun olacaklar, onlara dokunmak destek olmak, güzel şeyler, ekip arkadaşlarımla devam ediyoruz" ifadelerini kaydetti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.