Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mahkum Yakınlarından “El İşçiliği Başlatılsın” Talebi

Mahkum Yakınları Derneği (MAYAD) ve Mahkum Yakınları Platformu, cezaevlerinde el işçiliğinin yeniden başlatılmasını istedi.MAYAD ve Mahkum Yakınları Platformu tarafından yapılan açıklamada, cezaevlerindeki mahkumların bütçelerine katkı...

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2016 11:08
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2016 11:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mahkum Yakınları Derneği (MAYAD) ve Mahkum Yakınları Platformu, cezaevlerinde el işçiliğinin yeniden başlatılmasını istedi.
MAYAD ve Mahkum Yakınları Platformu tarafından yapılan açıklamada, cezaevlerindeki mahkumların bütçelerine katkı sağlamak ve zamanlarını bir uğraşla geçirmek istedikleri el işi çalışmalarından mahrum bırakıldıkları belirtilerek, "Cezaevlerindeki mahkumlar yapmış oldukları el işçiliği sayesinde temel ihtiyaçlarını karşılıyorlardı. Bu el işçiliği Adalet Bakanlığı’nca kesici, delici, yanıcı maddeler kullanılıyor gerekçesiyle yasaklanmasından şikayetçiler" denildi.
Mahkumların yaptıkları el işleri sayesinde temel ihtiyaçlarını karşıladıkları, bazı mahkumların bu sayede dışarıdaki yakınlarına maddi destekte bulundukları vurgulandı. Yeniden el işçiliğine izin verilmesi istenen açıklamada, "Böylelikle maddi kazanç sağlayan yakınlarımız bu işlerle uğraşırken bir uğraş edindikleri için içeride hiçbir disiplin suçuna karışmamış oluyorlar" ifadesi kullanıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.