Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mahkum yakınları cezaevi önünde tahliye bekliyor

Adana’da, Kanun Hükmünde Kararname’den (KHK) faydalanabilen cezasının bitimine en fazla 2 yıl kalmış mahkumların yakınları, cezaevi önünde tahliye bekliyor.KHK sayesinde, 1 Temmuz 2016 öncesinde işlenmiş suçlar nedeniyle salıverilmelerine...

Haber Giriş Tarihi: 17.08.2016 14:26
Haber Güncellenme Tarihi: 17.08.2016 14:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adana’da, Kanun Hükmünde Kararname’den (KHK) faydalanabilen cezasının bitimine en fazla 2 yıl kalmış mahkumların yakınları, cezaevi önünde tahliye bekliyor.
KHK sayesinde, 1 Temmuz 2016 öncesinde işlenmiş suçlar nedeniyle salıverilmelerine 2 yıl kalan, kapalı ve açık ceza infaz kurumlarındaki yaklaşık 38 bin kişinin cezaevlerinden tahliye olması bekleniyor.
Yakınlarının cezaevinden tahliye olacağını duyan vatandaşlar ise cezaevleri önünde nöbet tutmaya başladı.
Adana E Tipi Cezaevi önünde eşinin tahliyesini bekleyen Nalan Köser, “Eşimin bir yılı kaldı. Televizyonlar, tahliye edileceklerini söylüyor. Gel-git yorulduk artık. 2-3 saattir burada bekliyorum. Devlete kalmış artık. Kararı güzel yorumluyoruz, mutlu olduk. Çıkarlarsa tüm aileler mutlu olacak” dedi.
Yusuf Yılmaz isimli vatandaş ise oğlunun trafik kazası nedeniyle cezaevine girdiğini belirterek, "Allah Tayyip Erdoğan’dan razı olsun. Sabah 7’den beri buradayım. İnşallah tahliye olacak, bekliyoruz” diye konuştu.
Adana Yarı Açık Cezaevi’nde cezasını çeken ve izinde olan Ömer Faruk Kılıç ise 7 ay cezasının kaldığını ifade ederek, “Böyle bir uygulama olması çok mutlu etti. Sevenlerimiz, dostlarımız, çoluğumuz, çocuğumuz var. Çok dua ediyoruz. Adana’da yarı açık cezaevinde ortalama 300-400 kişi bundan faydalanacak” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.