Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mahallenin sevilen yüzü: Tahir Hoca

Bursa’nın merkez Osmangazi ilçesi Fatih Mahallesinde bulunan Koca Meşe Caminin İmam Hatibi Tahir Bayın mahallede yaptığı anlamlı etkinliklerle hem büyüklerin hem küçüklerin sevgisini kazanmaya devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2019 11:25
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2019 11:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mahallenin sevilen yüzü: Tahir Hoca

Haber: BURHAN KAYA

Osmangazi Müftülüğü’ne bağlı Fatih Mahallesi Koca Meşe Camii İmam Hatibi Tahir Bayın,  gençlik koordinatörü olarak aktif ve etkin gençliğe değer projeleriyle mahallede özellikle çocuklara yönelik faaliyetleriyle mahalle halkının beğenisini ve takdirini kazanıyor.

Görev yaptığı camide düzenlediği etkinliklerle çocukların yaz Kur’an kursuna katılım sayısını oldukça artıran Tahir Bayın, tüm Yurtta kutlanan 15 Temmuz gecesini de unutmayarak öğrencileri ile camide çeşitli etkinlikler ve duallarla geceye anlam kattı.

15 Temmuz cami programıyla bu vatan için o gece kendini siper eden vatan evlatları için bol bol kur’an okuyarak yad eden hoca ve öğrencileri cami cemaatinden ve mahalle halkından büyük beğeni topladı.

Öte yandan 15 Temmuz anısına yaz dönemi kuran kursuna devam eden öğrenciler için mahallede bulunan camiler arası halı saha turnuvası düzenledi.

Turnuva sonunda öğrencilere poğça ve ayran ikramında bulunarak öğrencilerin sempatisini kazanan Tahir hoca mahallede sevilen bir kişiliğe sahip ve  okuyan öğrencilere hergün ikramda bulunmak  için sponsor bulabiliyor.

“Onları eğlenerek öğrenmeye teşvik etmeye gayret ediyoruz”

Cami bütçesinden bir kuruş bile almadan projesini yürüten Bayın, çocuklara eğlenerek eğitim vermeyi istediğini belirterek, “Bu projeyi başlatabilmek için insanın çocukluğuna girmesi lazım, çocukken yaşayamadıklarını camiye gelen çocuklara yaşatmak lazım.  Diyanet İşleri Başkanlığımız her yıl yaz Kur’an kurslarını farklı bir temayla işler ve bu yıl da gerçekten güzel bir temayla 17 Haziran’da tüm cami ve Kur’an kurslarımızda yaz Kur’an kurslarımız başladı. Diyanet İşleri Başkanlığımız ‘Camiler çocuk dolsun, ahlakı Kur’an olsun’ dedi. Biz de camileri dolduran bu çocuklarımızın ahlakının Kur’an olabilmesi için onları eğlenerek öğrenmeye teşvik etmeye gayret ediyoruz” dedi.

 Camii İmamı Tahir Bayın, mahallede bu tür aktivitelerin gereçkeleşmesini söz sözlerle açıkladı: “Bunu öğrencilere camiyi sevdirmek, birlik ve beraberliğimizi aşılamak için yaptığını geleceğimiz olan çocuklarımıza yönelik bu çalışmaların en güzel yönleriyle devam edeceklerini söyledi”

“Son olarak kendisini destekleyen mahalle halkına teşekkür eden Tahir hoca, mahallelinin de  destekleriyle arkasında olduğunu bilmek bize daha da güç veriyor” dedi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.