Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mahallenin ablalarından kadınlara destek

Eskişehir’de ev yemekleri yaparak satan Nursel Kar, kadınlara destek vermek amacıyla işletmesinde erkek çalışan bulundurmuyor. Kadın esnaf, işletmesini büyüttüğü takdirde yalnızca kadınların çalıştığı bir işyeri kurmayı hedefliyor.Nursel...

Haber Giriş Tarihi: 06.10.2016 10:22
Haber Güncellenme Tarihi: 06.10.2016 10:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mahallenin ablalarından kadınlara destek
Eskişehir’de ev yemekleri yaparak satan Nursel Kar, kadınlara destek vermek amacıyla işletmesinde erkek çalışan bulundurmuyor. Kadın esnaf, işletmesini büyüttüğü takdirde yalnızca kadınların çalıştığı bir işyeri kurmayı hedefliyor.
Nursel Kar, Yeşiltepe Mahallesi Bilgeç Caddesi üzerinde, 3 yıl önce hem evdeki can sıkıntısını atma, hem de ekonomik özgürlüğünü kazanma adına ev yemekleri satışı yaptığı işletmesini açtı. Eşinin de desteğini alarak kendi işinin patronu olan Nursel Kar ve çalışanı Gülfiye Mazlum, yaptıkları yemeklerle beğeni topluyor. İşletmeye giden sürekli müşterileri tarafından ‘Ablalar’ olarak tanıtılan kadın esnaflar, hemcinslerine destek vermek amacıyla iş yerinde erkek çalışan bulundurmuyor. Ayrıca bulundukları konum itibari ile Anadolu Üniversitesi’ne yakın olan işletmede, komşu esnafların yanı sıra üniversite öğrencileri ve üniversite personeli de ağırlanıyor. Yaptıkları işle takdir toplayan esnaf kadınlara gelen müşterilerinden de destek geliyor.
“Mahalle esnafları, öğrenciler, memurlar ve hocalar geliyor”
Yaptığı iş hakkında düşüncelerini aktaran esnaf Nursel Kar, iş yeri açma fikrinin ilk olarak eşinden çıktığını belirtti. Kar, “Eşim, ‘Ev yemeklerini üzerine bir iş yeri açalım’ demesi üzerine ben de ’Evet’ dedim. Eşim kendi işini yapıyor. Benim evde sıkıldığımı görünce iş yeri açma fikrini söyledi. 3 yıldır burası açık. Sadece kadın çalışan var burada. Yemeğimizi yiyen insanlardan tepkiler çok güzel, şuana kadar hiç şikayet almadık. Özenerek yaptığımız yemekleri gelen müşterilerimizin de beğendiğini söylemesi bizi çok mutlu ediyor. Müşterilerimiz arasında mahalle esnafları var, Anadolu Üniversitesi’ne yakın olduğu için öğrenciler, memurlar ve hocalar geliyor” ifadelerini kullandı.
“Tüm kadınların çalışmasını istiyorum”
Kar, çalışmaya başladıktan sonra ekonomik olarak rahatladığını ve kendini eşine yük olarak görmediğini belirterek, “İlkokul 2’nci sınıfa giden bir oğlum var. Onunla hafta sonları ilgilenebiliyorum, ama hafta içi dükkanı kapatıp eve gidince oğlumun derslerine de yardımcı oluyorum. Tüm kadınların çalışmasını istiyorum. İmkanları olursa kendi iş yerlerini açsınlar, yorucu olsa da çalışmak çok güzel. Yani sosyal hakların oluyor, her şeyi özgürce yapabiliyorsun bu durum güzel oluyor. İşini severek yaparsalar daha da güzel oluyor. Ekonomik olarak eşime yük olmuyorum, kendi kendimi idare ediyorum” şeklinde konuştu.
“Kadınlara ekonomik olarak destek vermek için sadece kadın çalışanları bulunduracağım”
Ayrıca esnaf Nursel Kar, iş yerini büyütmek istediğini ve bu düşüncesinin gerçekleşmesi halinde yine kadınlara destek vereceğini söyleyerek, “İleriki zamanlarda iş yerimi büyütmek istiyorum. Eğer işletmemi büyütürsem, yine erkeklerin çalışmadığı bir yer olacak, kadınlara ekonomik olarak destek vermek için sadece kadın çalışanları bulunduracağım. Çünkü çoğunlukta kadınların çalışmaya ihtiyacı var. Bu yüzden böyle olmasını istiyorum” diye konuştu.
Öte yandan mahalle esnaflarından Kadir Yavuz, işletmeye ilgili, “Biz de bu mahallede esnafız. Ablalara destek amaçlı sürekli geliyoruz. Yemekler gayet güzel. Böyle devam etmelerini istiyoruz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.