Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mahallelilerin ’elektrik’ tepkisi

Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde 11 mahallede yaşanan elektrik kesintilerine tepki gösteren mahalle muhtarları, topladıkları 5 bin imzayı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ile birlikte GDZ Elektrik A.Ş. müdürlüğüne...

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2016 15:30
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2016 15:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde 11 mahallede yaşanan elektrik kesintilerine tepki gösteren mahalle muhtarları, topladıkları 5 bin imzayı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer ile birlikte GDZ Elektrik A.Ş. müdürlüğüne teslim etti.
Manisa’nın Şehzadeler ilçesine bağlı Karaoğlanlı, Çobanisa, Hacıaliler, Hamzabeyli, Bozköy, İğdecik, Küçükköyler, Şirinköy, Uzunçınar, Kayadibi, Çeşmebaşı mahalleleri olmak üzere toplam 11 mahallede meydana geldiği iddia edilen elektrik kesintileri tepkiye neden oldu. Mahalle muhtarları topladıkları 5 bin imzayı CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Semih Balaban ile birlikte GDZ Elektik A.Ş.’ye teslim etti. Mahalle muhtarları imzaları teslim etmeden önce CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Semih Balaban ile birlikte GDZ Elektrik A.Ş. önünde basın açıklaması yaptı. Muhtarların topladıkları imzaları daha önce Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Manisa Valiliği’ne verdiklerini söyleyen Milletvekili Biçer, “Özellikle Karaoğlanlı, Aşağıçobanisa hattındaki kapanan 6 beldemizin ve de 4 tane de köyün yaklaşık 10 yerleşim biriminin çok ciddi elektrik kesintisi sorunları yaşadığından haberdarım. Bu konuda defalarca konuştuk. Muhtarlarımız bir imza toplamışlar. Daha önceden Enerji Bakanlığı’na, Valiliğe, Elektrik İdaresine defalarca topladıkları imzaları vermişler. Çözülmediğini görmüşler. Vatandaşlarımızın şikayetleri çok ciddi boyutlarda. Esnaf özellikle kullandıkları elektrikli araçların bozulduğunu, yandığını, patladığını sürekli maddi zararla karşı karşıya kaldıklarını söylüyor. Vatandaşlar sürekli gece gündüz beni arıyorlar. Dün gece 11’de tekrar elektrik kesintisi olmuş. Elektrik kesintisi oluyor 5-6 saat gelmiyor. Bu devam eden ve çözülemeyen adeta kangren olmuş bir sorunu muhtarlarıma dedim ki; ‘son bir imza toplayın. Biz bu konuyu ilk basamak olarak Gediz Elektrik Bölge Müdürümüzle paylaşalım. Ondan gelecek yanıta göre bir sonraki adımda ne yapacağımıza karar verelim.’ Bu yola çıkışta muhtarlarımız yaklaşık 5 bine yakın imza topladılar. Onlara Gediz Elektrik Bölge Müdürü’nden randevu aldık. Ona ileteceğiz. Bundan sonra burada çözülür çözülür. Eğer çözülmezse çözülmesi için ne gerekiyorsa hep birlikte ortak bir akılla gereğini yapacağız” diye konuştu.
“Bu çağda böyle bir sorun olur mu?”
Mahallelinin elektrik kesintilerine isyan ettiğini söyleyen Karaoğlanlı Mahalle Muhtarı Hüseyin Kılınç, “Biz bunu çözmek için her türlü yere gittik. Her türlü merciye başvurduk. Ancak bir türlü nedense çözüm bulunmuyor. Çözüm topyekun değişiklik. Elbette masrafı çoktur ama bunun da çözülmesi gerekiyor. Bu çağda çözülmeyen böyle bir sorun olur mu? Biz siyasetin hesabını yapmıyoruz. Sadece köylülerimizin bu elektrik sorununu düzelmesini istiyoruz. Hemen hemen her gün bir saat iki saat elektrik kesiliyor. En ufak bir yağmur rüzgarda bir köydeki en ufak sürtünmede 5 köyde birden elektrik kesiliyor. En son müdürümüz yeni atandığında kendisine ziyarete gittik. Ona da derdimizi anlattık. Bize ‘Bakanlıkta ihale aşamasında. Sorununuz düzelecek’ dedi. Ama 3 aydır hiçbir çözüm yok. Aksine her geçen gün biraz daha sorun artıyor. İnsanların evlerinde yüzde 50’si yandı. Ama hiçbir hakkımızı arayamıyoruz. Mahkeme aç bir sürü sorun” dedi.
“Sinir sistemim bozuldu”
Mahallede elektronik eşyaların elektrik kesintileri nedeniyle sürekli bozulduğunu iddia eden Aşağıçobanisa Mahalle Muhtarı Şevki Koç, “Mahallemizde elektronik eşya kalmadı. Elektronik eşyalar bozuluyor. Ben muhtar olarak artık uyku düzenim ve sinir sistemim bozuldu. Artık hatlar mı değişecek, trafolar mı değişecek ne olacaksa olsun. Mahallemizde diyaliz hastaları var. Makineye bağlı olanlar var. Gerekirse eylem de yaparız. Muhtar olarak bize yetki vermişler. Biz bu vatandaşlarımızın hakkını savunmamız gerekir. Ama gerekirse mecliste ama sokaklarda hakkımızı arayacağız” diye konuştu.
Basın açıklamasının ardından CHP’li Biçer ve beraberindekiler topladıkları imzaları GDZ Elektrik A.Ş Müdürlüğü’ne teslim etti.
GDZ Elektrik Müdürlüğü ile yapılan görüşme sonrasında ise bölgenin yatırım planına alındığı ve ihalesinin gerçekleştirildiği öğrenildi. Ayrıca bölgeyle ilgili 2017 yılının ocak ayında altyapı çalışmaları için ilk kazmanın vurulacağı öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.