Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mahalleliden Polis Memuruna Kur’an-ı Kerim Ve Bayrak Hediyesi

Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Kavaklık Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, polis olduktan sonra görevine başlayan Cenk Atar’a izinli olarak geldiği mahallesinde Kur’an-ı Kerim ve Türk Bayrağı hediye etti.Cenk Atar, Kavaklık Mahalle...

Haber Giriş Tarihi: 06.05.2016 15:27
Haber Güncellenme Tarihi: 06.05.2016 15:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Kavaklık Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, polis olduktan sonra görevine başlayan Cenk Atar’a izinli olarak geldiği mahallesinde Kur’an-ı Kerim ve Türk Bayrağı hediye etti.
Cenk Atar, Kavaklık Mahalle Muhtarı Nazif Kaplan ve Kavaklık Merkez Camii imamı Faruk Yazıcı tarafından Cuma namazı öncesinde verilen Kur’an-ı Kerim ve Türk Bayrağını öperek teslim aldı. Bayrak teslim töreninde konuşan cami imamı Faruk Yazıcı, asker, polis ve diğer güvenlik görevlilerinin sadece şehit olduğunda değil her zaman hatırlanması gerektiğini söyledi. İmam Yazıcı, bir haberde güvenlik görevlisinin ’Şehitlik çok büyük mertebe. Ancak sadece şehit düştüğümüzde değil yaşadığımız mahallede de ilgi görmek istiyoruz’ sözlerinden yola çıktıklarını kaydetti. İmam Yazıcı, "İlk defa oluyor diye düşünüyorum. Şehitlerimize gösterilen bu yoğun ilgiyi şu anda görev yapıp, mahallesine izne gelen kardeşlerimize de göstersinler. Okumuş olduğum bir haberde askerimiz diyor ki; ’Vatan için şehit olmak benim için bir rütbedir ama izine gittiğimde mahallemde o ilgiyi alakayı görmeyince çok üzülüyorum’ diyor. Ben de bundan yola çıkarak mahallemizde eski talebelerimden olan askerimize bir bayrak ve Kur’an-ı Kerim vererek kışlasına karakoluna getirip orada gerekli yere asması, koyması için vermek istiyorum. Onun için de bir sürpriz oldu, bilmiyordu. Cenab-ı Hak görevini hayırlısı ile yapıp dönmesini nasip etsin. İlgi ve alakayı eksik etmesinler kardeşlerimizden çünkü gerçekten hak ediyorlar. Görüyorsunuz bir çocuk mektup gönderiyor, öyle seviniyorlar ki biz de buradan yola çıkarak kardeşimizi sevindirmiş olduk. Cenab-ı Hak bu emanetleri yerine getirebilmeyi nasip etsin inşallah" dedi.
Kavaklık Mahalle Muhtarı Nazif Kaplan ise ezan ve Kur’an-ı Kerim’in asla susmayacağını, Türk Bayrağı’nın ise gönderde her zaman dalgalanacağını söyledi. Yapılan konuşmanın ardından Kur’an-ı Kerim ve Türk Bayrağı, polis memuru Cenk Atar’a teslim edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.