Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mahalleli, Umut bebeği konfetilerle kapıda karşıladı

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 6 aylık iken 700 gram olarak dünyaya gelen ‘Umut’ bebek, kalbinde delik tespit edilmesi nedeniyle hava ambulansıyla sevk edildiği Başkent Üniversitesi Hastanesi’nde...

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2016 09:23
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2016 09:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 6 aylık iken 700 gram olarak dünyaya gelen ‘Umut’ bebek, kalbinde delik tespit edilmesi nedeniyle hava ambulansıyla sevk edildiği Başkent Üniversitesi Hastanesi’nde hayata tutundu.
Site Mahallesi Buldanlı sokakta ikamet eden Serap ve Yusuf Ziya Uzun çiftinin 700 gram ağırlığında prematüre doğan ve doktorların ’Yaşamaz’ dediği bebekleri, ambulans helikopterle sevk edildiği Ankara Başkent Üniversitesi Hastanesi’nde hayata tutundu. 8 Haziran 2016 tarihinde Bülent Ecevit Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde üçüncü çocuğunu dünyaya getiren ev hanımı 38 yaşındaki Serap Uzun, 6 aylık doğan, 700 gram ağırlığındaki erkek bebek, Başkent Üniversitesi Hastanesindeki tedavisinin ardından taburcu olarak memleketi Zonguldak’a getirildi. Evinin önünde mahalle halkı tarafından konfetilerle karşılanan Umut bebek, çevresindeki gülücükler dağıtırken anne Serap Uzun heyecandan kısa süreli baygınlık geçirdi. Umut bebeğin hayata dönmesi ailesi ve yakınları tarafından sevinç ile karşılanırken ailesi tarafından kapı önünde mahalle halkına çeşitli ikramlar dağıtıldı.
8 Haziran tarihinde Dünyaya gözlerini açan Umut bebeğin yaşama tutunma hikâyesini anlatan baba Yusuf Ziya Uzun, 1 kere kalbinden 3 kez de gözünden ameliyat olduğunu ifade ederek, “Çocuğumuz Bülent Ecevit Üniversitesi’nde 6 aylıkken acil doğum olarak 700 gram dünyaya geldi. 20 gün burada kaldık ve o süre zarfında kalbindeki delik kapanmadı. Kapanmayınca da burada yapılacak bir şey kalmadığını ve acilen Ankara’ya sevk edilmesi gerektiği söylendi. Sonrasında hava ambulansıyla Ankara Başkent Üniversitesi’ne sevk edildi ve orada hemen kalp ameliyatı yapıldı. Belli aralıklarla 3 seferde gözünden operasyonlar geçirdi. Orada bize ‘Çok umutlanmayın, her şeye hazırlıklı olun’ dediler. Hiç kimsenin umudu yoktu ama o ‘yaşayacağım’ dedi. Ankara’ya gittiğinde 612 gram ağırlığındaydı. Allah’ımıza şükürler olsun bu günleri gördük. Şuan 2 kilo 600 gram olarak memleketimize döndük. Kimse yaşamasına umut vermiyordu. Allah’tan umut kesilmezmiş. Şuan ki duygularımı anlatmakla bitiremem. Umut’a yaşam veren tüm doktorlarımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.
Mahalle halkı Umut bebeğe büyük ilgi gösterirken, ev halkı tarafından hazırlanan ikramlardan dağıtıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.