Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mahalle muhtarlarının ‘doğalgaz’ tepkisi

Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde bir araya gelen 9 mahallenin muhtarı, mahallelerinde 2017 yılı içerisinde yatırım planına alınan doğalgaz hattı çalışmalarının 2018 yılına bırakılmasına tepki gösterdi. Mahalle muhtarları, yetkililerin...

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2017 13:14
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2017 13:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mahalle muhtarlarının ‘doğalgaz’ tepkisi

Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde bir araya gelen 9 mahallenin muhtarı, mahallelerinde 2017 yılı içerisinde yatırım planına alınan doğalgaz hattı çalışmalarının 2018 yılına bırakılmasına tepki gösterdi. Mahalle muhtarları, yetkililerin verdikleri sözün tutmasını istedi.

Antalya’nın Muratpaşa ilçesinde yer alan Sedir, Cumhuriyet, Dutlubahçe, Konuksever, Etiler, Muratpaşa, Üçgen, Kızılsaray, Kızılarık Mahalle Muhtarları Doğalgaz tedarikçi şirketinin kendilerine 2017 yılı içerisinde mahallelerde doğalgaz işlemlerinin biteceğini söylemesine rağmen yatırım planını 2018 yılına aldığını iddia etti. 9 mahallenin muhtarı bir araya gelerek basın açıklaması yaptılar. Konuksever, Muratpaşa, Etiler ve Dutlubahçe Mahalleleri’nin kesişim noktası olan Emrah Caddesi üzerinde bir araya gelen muhtarlar, doğalgaz şirketinin kendilerine verdiği sözü tutmasını istediler.

“Doğalgaz olayının 2017 yılı içerisinde tamamen bitmesini istiyoruz”

Muhtarlar adına söz alan Dutlubahçe Mahalle Muhtarı Zeki İmirgi, doğalgaz için vatandaşların kendilerine sürekli talepte bulunduğunu söyledi. İmirgi, “9 mahalle muhtarı olarak bizleri, şirket 2018 yılında yatırım planına almış. Bize verdikleri söz ise 2017 yılı içerisinde doğalgazın bitmesi yönündeydi. Vatandaşlar doğal gaz durumu için bize sürekli şikayette bulunuyorlar, evlerimize geliyorlar, mesaj çekiyorlar, arıyorlar. Biz doğalgaz olayının 2017 yılı içerisinde bu mahallerde tamamen bitmesini istiyoruz. Vatandaşlarımızla karşı karşıya kalmak istemiyoruz. Kepez Bölgesi’ndeki bütün mahallelerde doğal gaz döşendi bitti. Bu mahaller Antalya’nın en eski yerleri ama yatırım olarak en geride kalan mahalleler oldu. Biz buranın bir an evvel bitirilip vatandaşın hizmetine sunulmasını istiyoruz” dedi.

“Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’da görüşüyor”

Doğalgaz şirketiyle sürekli görüştüklerini belirten Muhtar Zeki İmirgi, “Bir yıl önce de görüştük, 6 ay önce de görüştük. Her zaman görüşüyoruz. 2017 yılının 5. ayında başlayıp, 2018 yılına kadar bitireceklerdi. Muratpaşa Belediye Başkanımız Ümit Uysal’da şirketle her zaman görüşüyor. Şirket yatırımı yavaşlatma kararı almış. Kendilerine göre düşünceleri var galiba ama bizde hizmet bekliyoruz. Hizmet istiyoruz. Bize bir şey söylemiyorlar. Arıyoruz telefonlara bakmıyorlar” diye konuştu.

Öztürk: “Burada istedikleri gibi para kazanamayacaklarını düşünüyorlar”

Şirketin mahallelerden istediği parayı kazanamayacağını düşündüğü için yatırımları yavaşlattığını ileri süren Etiler Mahalle Muhtarı Mehmet Öztürk ise, “Burada istedikleri gibi para kazanamayacaklarını düşünüyorlar. O yüzden buraya yatırımı ağır yapıyorlar. Söz veriyorlar ama yetkililer verdikleri sözü tutmuyorlar. Bizde mahalle de yalancı durumuna düşüyoruz. Biz muhtarlar olarak yalan söylemiyoruz ama bizi idare edenler yalan söylüyor” şeklinde konuştu.

Firmadan açıklama

Doğalgaz firmasından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada ise 2006 yılı itibariyle Antalya’yı doğal gaz konforu ve ekonomisiyle buluşturmak için çalışmaya devam edildiği bildirildi. Çalışmaların teknik açıdan olabildiğince en hızlı şekilde devam ettiği kaydedilen açıklamada şöyle denildi:

"Antalyalıların hat imalatı için yapılan kazılardan kaynaklı en az sıkıntıyı yaşamaları için yatırım bölgelerimizi belirlerken belli bir sıra ile gitmemiz gerekiyor. Bu süreçte söz konusu mahalleler de yatırım programımız içindedir, ilerleyen günlerde yatırım zamanlamasıyla ilgili kamuoyu bilgilendirilecektir. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın ki tüm Antalya’yı doğal gaz ile buluşturana kadar hız kesmeden çalışacağız.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.