Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mağdur kadınlar umutlu

Meclis’te görüşülen ve erken yaşta evlilikleri düzenleyen düzenleme ile ilgili CİMER, BİMER ve Adalet ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlıklarına çok sayıda mektup geldiği ortaya çıktı.Erken yaşta evlenen mağdur kadınlar düzenlemenin...

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2016 09:18
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2016 09:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Meclis’te görüşülen ve erken yaşta evlilikleri düzenleyen düzenleme ile ilgili CİMER, BİMER ve Adalet ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlıklarına çok sayıda mektup geldiği ortaya çıktı.Erken yaşta evlenen mağdur kadınlar düzenlemenin yasalaşması ile çocuklarının babalarına kavuşacağını belirtti.
Ceza Muhakemesi Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı"na eklenen önerge mağdur ailelerden gelen binlerce mektup nedeniyle gündeme geldi
Yavrularımın gözü yaşlı kalıyor
Sevdiği kişinin cezaevinde olduğunu belirten A.P. isimli kadın,mağdur olduğunu belirttiği mektubunda, "Ben devletten hiçbir şey istemiyorum. Sadece sevdiğim adamı, eşimi istiyorum. Ben eşimi oraya yakıştıramıyorum. Bayramlarda yavrularımın gözü yaşlı kalıyor"dedi.
18 yaşından küçük bir kızla ailelerin onayıyla evlendikten sonra çocuklarının olmasının ardından tutuklanıp "cinsel istismar suçundan" 10 yıl hapis cezası alan hükümlü E.A, çocuğundan ayrı yaşamak istemediğini belirterek"2007 yılında halen eşim olan D.A. ile evlendim. 2008 yılında hastanede bir erkek çocuğumuz oldu. Fakat eşimin yaşı 18’den küçük olduğu için 2015’te açılan kamu davasından 10 yıl 10 ay hapis cezası aldım. Benden hiçbir şikayetçi olmadığı halde şu an cezaevindeyim. Çocuklarımın başında olacağım yerde cezaevindeyim" ifadesini kullhandı.
Nazilli E Tipi Kapalı Cezaevinde aynı suçtan hükümlü M.T ise severek evlendiği bir kızı kaçırdıktan sonra tutuklandığını ve cezasının onaylandığının ifade etti. Kendisinden sevdiği kızın ve ailesinin şikayetçi olmadığı halde cezaevinde bulunduğunu bildiren M.T, mektubunda mağdur olduğunu anlattı.
"Cinsel istismar suçundan" hüküm giyen V.Ö. ise Adalet Bakanı Bozdağ’a hitaben gönderdiği mektubunda, "Eşimle küçük yaşta evlendiğim için ceza aldım. Erken yaşta evliliğin suç olduğunu bilmiyordum. İki tane de kızım var. Bir kızım okula gidiyor. Eşim ise çalışmıyor." açıklamalarında bulundu.
Severek evlilik yaptım
Niğde’deki cezaevindeki A.K. de gönderdiği mektubunda"Sayın Adalet Bakanım ben 2008 yılında severek bir kızla evlilik yaptım. O zaman eşimin yaşı tutmadığı için babasının rızasıyla nikah kıydım. Ellerinizden öper iki tane de çocuğum oldu. Bu suçtan ceza aldım. Eşim çocuklarım çok mağdur. Sayın Bakanım çocuklarım benim yokluğumda rezil oldular. Siz büyüklerimizden bu küçük yaşta evlilikler için yasal bir yasa çıkartmanızı istiyorum" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.