Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Maganda dehşetinin görgü tanıkları konuştu

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde, üniversite öğrencisi iki kızı yarım saat arayla farklı adreslerde kaçırmaya çalışan iki şüpheli gözaltına alındı. Magandalar, kaçırmaya çalıştığı kızlardan biri karateci çıkınca iki dayak yerken, kaçırmaya çalıştıkları diğer kız da o saatte ders çalışan üniversitelilerin bağırışları ve yardımları sayesinde kurtuldu. Üniversite öğrencileri, o gece yaşananları anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2017 17:26
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2017 17:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde, üniversite öğrencisi iki kızı yarım saat arayla farklı adreslerde kaçırmaya çalışan iki şüpheli gözaltına alındı. Magandalar, kaçırmaya çalıştığı kızlardan biri karateci çıkınca iki dayak yerken, kaçırmaya çalıştıkları diğer kız da o saatte ders çalışan üniversitelilerin bağırışları ve yardımları sayesinde kurtuldu. Üniversite öğrencileri, o gece yaşananları anlattı.

Denizli’nin Pamukkale ilçesi Çamlaraltı Mahallesi 6083 Sokakta 14 Mayıs gece saat 04.30 ve 4.50 sıralarında meydana gelen olayda, iki kişi, iki kızı yarım saat arayla farklı yerlerde kaçırmak istedi. Saldırganlar, önce üniversite öğrencisi 24 yaşındaki G.T., sınavları nedeniyle saat 04.00 arkadaşlarıyla ders çalışmaktan geldiği sırada, saldırıyla uğradı. Karateci olan G.T., saldırganlara karşı direnerek, Oktay K., dövünce, saldırganlardan Cem K., kaçtı. Genç saldırganların elinde kurtuldu.

İlk olayın ardından aynı şüpheliler yine arkadaşlarının yanından ders çalışmaya giden ve eve dönen S.Ş.’ye saldırdı. Saldırıya uğrayan genç kız bağırınca, yardımına o saatte çevrede buluna vatandaşlar ve o uyanık olup ders çalışan üniversite öğrencileri koştu. Kızı saldırganların elinden kurtaran vatandaşlar ve üniversite öğrencileri olayın yaşandığı geceyi anlattı.

iktisat 3. Sınıf - olayın olduğu mahallede apartta kalıyor

O saatlerde ders çalışan Pamukkale Üniversitesi İktisat bölümü öğrencisi Barış Yıldızbaş, “Biz gece geç saatlerde uyuyorduk işte. Çığlık sesini duymamızla dışarı çıktık, çıktığımızda olay gerçekleşmişti birkaç komşumuzda saldırıya uğrayan arkadaşın başında duruyorlardı. Korkmuştu, bir şeyler anlatmaya çalışıyordu ama sürekli geveliyordu ağzında baya korku içindeydi. Aracın içinde iki kişi varmış, gri bir araçtan bahsetti kendisi aracın markasını da bilmiyordu, plakası yokmuş zaten arabanın. Çevredeki insanlarda öyle söyledi. Elinden tutmuşlar, arabaya bindirmeye çalışmışlar, kapısı açıkmış, o arada direnmiş işte, yere yatmış sürüklemeye çalışmışlar, arabanın kapısına tekme atmış kız, kapıyı kapatınca çıkaramamışlar. İşte çığlık sesine dışarı çıkan insanları görünce adamlar zaten adamlar atlayıp kaçmışlar. Uykudan uyandım gittim, gittiğimde araçta kaçmıştı. Yanında 5-6 arkadaş onu sakinleştirmeye çalışıyordu” dedi.

Olayın duyulmasının ardından balkonlara çıktıklarını belirten mahalle sakini Mehmet Çavuşoğlu, “Gece yarısı saat 05.00 sıralarıydı, bir çığlık sesi duyduk tabi konu komşu hepimiz balkonlara çıktık. Bir kız bağırıyordu ‘bırak beni’ falan diye tabi kiminle müdahil olduğunu görmedik. Duyduğumuz sese göre kız diyordu ki ‘arabayla beni takip ettiler, arabaya bindirip kaçırmaya çalıştılar’ falan diye bir şeyler anlatıyordu. O arada kız ağlıyordu korkmuştu. Komşunun bir tanesi polisi çağır dedi. Polis geldi müdahale etti. Burada insanlar bir çığlığa çıktılar, kız bağırıyordu öncesinde balkona çıkmadan önce ‘bırak beni’ falan gibisinden bir şeyler bağırıyordu” diye konuştu.

İlk başta arkadaş tartışması zannettik”

İlk etapta kaçırma olayı iki arkadaşın bağırışı sannetiklerini belirten PAÜ Türkçe Öğretmenliği bölümü öğrencisi Şakir Koyuncu, “Kız kaçırma olayının gerçekleştirildiği saatlerde ders çalıştıktan sonra balkona sohbet etmek için dışarı çıkmış oturuyorduk. Saat 4 buçuk sularındaydı. Önce ses geldi, ses geldikten sonra ben yan taraftan aşağı doğru baktım, 2 kişiyi gördüm. Tartışıyorlardı, kızı kaçırmaya çalışan adamlar. Sevgili olduğunu düşündüğüm için ilk önce müdahale etmedik. Ondan sonra kızın ağzını kapatmaya çalıştıkları için o an bulunduğumuz konumdan aşağı doğru bağırdık arkadaşlarla. Bağırdıktan sonra onlarda sesimizi duyunca kız kendini geriye doğru çekti. Arabaya binip kaçtılar. Arabanın plakasını görmedik, yukardan dikkatli baktık polise vermek için ama plakayı söktükleri için göremedik. Aşağı indik hemen tabi arkadaşımıza yardım ettik, su götürdük elini yüzünü yıkadı. Olay bu şekilde gerçekleşti. Çok korkmuştu, eli ayağı titriyordu. Sorduk bu vakitte ne yapıyorsun diye sorduk. O da ana kampüsteki kütüphaneden ders çalışmaktan geldiğini söyledi. Final dönemi olduğu için arkadaşlar 24 saat kütüphane açık olduğu için çalışıyorlar. Tabi hemen polisi aradık. Polis’te çok zaman geçmeden hemen olay yerine müdahale ettiler. Sonra arkadaşı polisler karakola götürdüler” şeklinde konuştu.

Kızın çığlıklarıyla uyandığını kaydeden PAÜ Türkçe öğretmenliği bölümü Hüseyin Kaya, “Saat 2.00 ila 2.30 sıralarında ben uyumaya geçtim. Arkadaşlarla beraberdik o saatlerde. Ondan sonra balkona geçmişler, uyumamışlar. Ben uyurken camı açık uyuyorum, aşağıdan sesler duymaya başladım. Uyandım ama sevgililerdir diye karışmak istemedim. Tahminim 4-5 arasındaydı saat. Sonrasında çığlık sesleri gelmeye başladı. ‘kurtarın beni’ sesleri gelmeye başladı. Öyle olunca bizim evden de kapı sesi gelince, ben artık kalktım baktım. Bizim arkadaşlarda aşağı inince olayın öyle gerçekleştiğini gördüm” diye belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.