Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Madımak'da Katledilenler Unutulmadı

Sivas’ta Madımak Olayları’nın 23’üncü yıl dönümü dolayısıyla, il protokolü olaylarda hayatını kaybeden 37 kişi anısına eski Madımak Oteli’ne karanfil bıraktı.Sivas’ta 2 Temmuz 1993 tarihinde Pir Sultan Abdal Kültür Etkinlikleri...

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2016 10:35
Haber Güncellenme Tarihi: 02.07.2016 12:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Madımak'da Katledilenler Unutulmadı
Sivas’ta Madımak Olayları’nın 23’üncü yıl dönümü dolayısıyla, il protokolü olaylarda hayatını kaybeden 37 kişi anısına eski Madımak Oteli’ne karanfil bıraktı.
Sivas’ta 2 Temmuz 1993 tarihinde Pir Sultan Abdal Kültür Etkinlikleri kapsamında kente gelen davetlilerin konakladığı Madımak Oteli’nin ateşe verilmesi sonucu 33 aydın ve 2 otel görevlisi ile 2 eylemci olmak üzere 37 kişinin öldüğü olayların 23’üncü yıl dönümü kapsamında bugün yapılan anma programı için kentte tedbirler artırıldı. Sivas Valisi Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Faruk Kocacık, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, Cem Vakfı Başkanı Ali Dağ ve bazı protokol üyeleri valilik binasından yürüyerek eski Madımak Oteli, bugünkü adıyla İl Özel İdaresi Bilim ve Kültür Merkezi binasına geldi. Vali Gül ve beraberindekiler bina içerisinde oluşturulan ve olayda yaşamını yitirenlerin isimlerinin yazılı olduğu anı köşesine karanfil bıraktı.
"BU TÜR OLAYLARI TASVİP ETMEK MÜMKÜN DEĞİLDİR"
Daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Vali Gül,"37 vatandaşımızın hayatını kaybettiği hem Sivas’ın, hem Türkiye’nin hem de dünyanın vicdanında olumsuz etkiler bıraktığı bir olay dolayısıyla geldik. Hepinizin bildiği gibi ülkemizde bu tür olayları taşıyan şer güçleri her zaman olmuştur. Bundan sonrada olmaya devam edecektir. Anadolu’da, Sivas’ımızda yüzyıllardır insanlarımız kültürel farklılıklarını zenginlik sayıyor barış içerisinde, kardeşlik içerisinde, dostluk içerisinde yaşayan bir iklim var. Bizler içim Mevlana, Hacı Bektaşi Veli, Pir Sultan Abdal hepsi birbirinden kıymetli, hepsi birbirinden değerli hepsi Anadolu’nun mayasına katkı koyan insanlardır. Dolayısıyla bu üzücü olayları tasvip etmek asla mümkün değildir" diye konuştu.
"ONLARA KADAR MASUM OLAN SİVAS HALKIDIR"
Madımak olayının asıl mağdurlarının hayatını kaybeden insanlar ve onların aileleri olduğunu ifade eden Vali Gül, "Ama onlar kadar masum olan bir kesim var ki o da Sivas şehri ve Sivas halkıdır. Sivas şehrinin, Sivas halkının, Sivaslıların bu olaylarla uzaktan, yakından alakası yoktur. Biz hayatın her döneminde geçmişte de, şimdi de, gelecekte de Sivas’taki insanlar kardeşlik içerisinde, dostluk içerisinde, barış içerisinde, hoşgörü içerisinde birlikte yaşamış insanlarız. Sivas’ta yaşayan insanlar bunun farkında bizim acımız var. Bu acı hem bizim acımız, hem Türkiye’nin acısı, hem de Sivas’ın acısı insanların ortak acısıdır. Gönül ister ki bu acı, bu yara kabuk bağlasın. Ama sizlerde yakından takip ediyorsunuz zaman zaman bu yarayı kaşımak isteyen insanlar olabiliyor. Fakat Sivas kamuoyu 7’den 70’e bu konuya çok duyarlı, çok hassas ne olduğunun farkında dolayısıyla bundan sonraki süreçte bunu istismar etmek isteyen kesimlere, kişilere bizim Sivas kamuoyu prim vermeyecektir. Ben bu olayda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerine başsağlığı diliyorum. Bu tür olayların bir daha olmaması için vatandaşlarımızın olaylara hassasiyetle bakması gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.