Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Madenciler Yer Altında, Aileleri Yolda Eylem Yaptı

Amasya’dan Soma’ya gitmek istemeyip yıllardır çalıştıkları kömür ocaklarının yeniden faaliyete geçmesini isteyen Amasyalı madencilerin yer altında eylem başlattığı eylem devam ederken, aileleri de yolda yürüyüş yaptılar.Suluova...

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2016 15:52
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2016 15:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Madenciler Yer Altında, Aileleri Yolda Eylem Yaptı
Amasya’dan Soma’ya gitmek istemeyip yıllardır çalıştıkları kömür ocaklarının yeniden faaliyete geçmesini isteyen Amasyalı madencilerin yer altında eylem başlattığı eylem devam ederken, aileleri de yolda yürüyüş yaptılar.
Suluova ilçesindeki ocağın 3 yıl önce devrinin ardından ocaktaki çalışmalar 2 Mart’ta güvenlik gerekçesiyle durdurulması üzerine Soma’daki ocaklara gitmelerinin tebliğ edildiği madenciler Soma’da çalışmamak için 11 gün önce yolda yürüyerek başlattıkları eylemi dün yer altına taşıdı. 200’ün üzerinde madenci yer altında eylem yaparken, aileleri de yer üstünde yolda eylem yaptı. Yolda yürüyüş yapan çocukları ve kadınları jandarma birlikleri önleyip sakinleştirmeye çalıştı.
Olay yerine gelen Suluova Kaymakamı Hayati Taşdan ile Belediye Başkanı Fatih Üçok, madenci aileleriyle görüştü. Madende rahatsızlanan bazı madenciler ambulansla hastaneye kaldırıldı. Sabahtan bu yana 6-7 arkadaşının hastaneye kaldırıldığını belirten madenci Ahmet Gültekin, “Biz bu iş çözülene kadar yer altından çıkmayacağız. Ölmek var, dönmek yok. Ne zamanki bizim burada işimiz çözüldü. O nizamiye kapısı Yeni Çeltek olarak açıldı. Biz o zaman yer üstüne çıkacağız” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.