Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Maden şirketinden yangınla ilgili açıklama

Kaz Dağları’nda 40 hektar ormanlık alanın zarar gördüğü yangınla ilgili bakır ve molibden madeni yetkilileri açıklamalarda bulundu.Geçtiğimiz gün Kaz Dağları’nın Talim Alanı mevkiinde başlayarak yayılan ve 40 hektar ormanlık alanın...

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2016 14:33
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2016 14:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kaz Dağları’nda 40 hektar ormanlık alanın zarar gördüğü yangınla ilgili bakır ve molibden madeni yetkilileri açıklamalarda bulundu.
Geçtiğimiz gün Kaz Dağları’nın Talim Alanı mevkiinde başlayarak yayılan ve 40 hektar ormanlık alanın zarar gördüğü yangın, havadan yapılan müdahaleler neticesinde kontrol altına alınmıştı. Bazı medya kuruluşlarında çıkan haberler üzerine maden şirketi yetkilileri açıklama yaptı. "Özdoğu’ isimli bakır ve molibden madeninin işletme müdürü Volkan Başkan, madenin havuz suyunun kesinlikle zehirli olmadığını söyledi.
Edremit Belediye Başkanının sosyal medya paylaşımını değerlendiren Volkan Başkan, zaten kullanım hakkı kendilerinde olan alanı yakmak gibi bir iddianın düşündürücü olduğunu savunarak, “Çıkan yangın için son derece üzgün olduğumuzu bilmenizi isterim. Ağaçlar hepimizin. Hiçbirimiz böyle bir şey yapılmasına istemezdik. 2 sene önceki yangında da, 2 gün önce çıkan yangında da canla başla, gerek iş makinelerimiz, gerek personelimizle elimizden gelen mücadeleyi verdik. Burada madenlerin çevresinde çıkan yangınlar ifadesini doğru bulmuyorum. Niçin? Orman Bakanlığı’nın yayınladığı kanunlarda, yönetmeliklerde açıp okuyabilirsiniz. Yangın çıkan bölgede zaten sizin hiçbir faaliyet yapmanıza izin vermezler. Artı yangın çıkan bölge bizim ruhsat alanımız içinde olduğu için, biz gerekli şekilde, gerekli merciilere başvurarak izin alma hakkına sahibiz. Zaten yanan bölgelerde herhangi bir madde mevcut değil. Bizim çalıştığımız alan belli. Bu çalıştığımız alanın dışında jeolojik olarak hiçbir şey bulunmamakta. Böyle bir iddianın ortaya çıkartılması ve halkın bu şekilde yanlış bilgilendirilmesinden dolayı derece üzgünüz” dedi.
Başkan, çıkan atıkların ve atık suyun CED raporları ile zararsız olduğunun belgelendiğinin altını çizdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.