Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Maden Şehitliğine 301 Led Işığı

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, maden şehitliğine gelen ziyaretçi sayısının geçen yıla göre azaldığından yakınarak, “Üzülmemek mümkün değil. Belli protokol görevini yerine getirmek ve maksat hasıl olsun...

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2016 15:18
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2016 15:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, maden şehitliğine gelen ziyaretçi sayısının geçen yıla göre azaldığından yakınarak, “Üzülmemek mümkün değil. Belli protokol görevini yerine getirmek ve maksat hasıl olsun diye burada bulunan çok az bir insan topluluğundan başkasını göremedik. Ama geçen yıl böyle değildi. Korkarım bir sonraki yıl daha kötü olacak ve unutulacak” dedi.
Maden şehitlerine rahmet dileyen Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Halil Memiş, ailelerin acılarını içlerinde hissettiklerini söyledi. Şehitlerin anısına maden şehitliğinde anıt yaptıklarına işaret eden Memiş, anıtta 301 işçiyi temsilen 301 led ışığının hiç sönmeyeceğini dile getirdi.
“ÇOK AZ İNSAN VAR, GEÇEN YIL BÖYLE DEĞİLDİ”
Maden şehitlerinin ve 13 Mayıs’ın her geçen gün unutulduğundan yakınan Halil Memiş, “Bugün bu alana baktığımızda geçen yılla kıyasladığımızda üzülmemek mümkün değil. Belli protokol görevini yerine getirmek ve maksat hasıl olsun diye burada bulunan çok az bir insan topluluğundan başkasını göremedik. Ama geçen yıl böyle değildi. Korkarım bir sonraki yıl daha kötü olacak ve unutulacak. Biz unutturmamak adına elimizden ne geliyorsa yapacağız” dedi.
“AİLELERİN NASIL ENDİŞEYLE BEKLEDİKLERİNİ SİMGELEYEN BİR ANIT”
Memiş, belediye olarak kendilerine düşen görevler olduğunu ve maden şehitlerini unutturmamak adına maden şehitliğine anıt yaptıklarını belirtti. Geçen yıldönümüne yanan kömür figüründen bir anıt yapmayı düşündüklerini ancak ailelerin acılarının depreşmesi durumuna karşı farklı bir anıt planladıklarını belirten Memiş, şunları söyledi:
“O insanlar emekleriyle şehit oldu. Büyükşehir belediyesi olarak şehit ailelerin acılarını ne kadar hafifletir ama en azından onların manevi şahsiyetine duyduğumuz saygıyı ifade edecek şekilde bir düzenleme yaptık. Bu anıt, madenci yakınları her gün iş güvenliği noksanlığından, teknoloji eksiklikten de kaynaklı yaşanan kazalar sonucunda nasıl bir endişeyle her gün yakınlarının madenden geri dönmelerini beklediklerini de simgeleyen bir figür oldu. Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak bir borcumuz var madenci şehit yakınlarına özellikle. Biz onları unutmayacağız ve unutturmayacağız. O anlamda bu anıtı düzenledik.”
301 LED IŞIĞI HİÇ SÖNMEYECEK
Anıtın led ışıklarıyla aydınlanacağını belirten Memiş, “Anıtta diğer kaidelerle birlikte 301 şehidimizi ifade ediyor ve anıtta 301 led ışığı var. Sürekli yanacak gece gündüz ve lazerlerle de her gün, her gece buranın işareti verilecek. Bu unutulmamasını sağlar diye düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.