Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Maden dersleri Başkan Kalın’dan

Maden mühendisi olan Eskişehir’in Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın, lise öğrencilerine "Madencilik" dersi vermeye başladı.İlçenin Kırka mahallesinde bulunan Kırka Şehit Halil Kara Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde branş öğretmeni...

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2017 10:48
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2017 10:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Maden dersleri Başkan Kalın’dan

Maden mühendisi olan Eskişehir’in Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın, lise öğrencilerine "Madencilik" dersi vermeye başladı.

İlçenin Kırka mahallesinde bulunan Kırka Şehit Halil Kara Çok Programlı Anadolu Lisesi’nde branş öğretmeni olmadığı için boş geçen Madencilik bölümü derslerine, aynı zamanda maden mühendisi olan Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın giriyor. Hallerinden memnun olan öğrenciler, Başkan Kalın’ın anlattığı ders konularını dikkatle diniyorlar.

Başkan Kalın; Türkiye’de geçen yıl çok programlı liselerde ve meslek liselerde seçmeli olarak Maden bölümü açıldığını hatırlattı. Milli Eğitim Bakanlığının müfredatı gereği bazı çocukların maden bölümü dersini seçtiğini anlatan Başkan Hasan Kalın, "Şunu söylemek gerekirse ilçemizde özellikle bor madenimiz olmak üzere çok değerli madenlerimiz var. Maden ocaklarında ve maden tesislerinde çalışacak çocuklarımızın Maden bölümünden mezun olduklarında kullanabilecekleri bir diploması olacak. Eski Milli Eğitim Bakanımız Prof. Dr. Nabi Avcı’ya, ilçemizdeki madenle ilgili bir bölüm olmadığı, bu alanda çalışanların farklı farklı bölümlerden olduğunu daha önce anlatmıştık. Kendisinden, ortak bir bölümden mezun olup ve o madenlerde çalışabileceği bir bölüm olsun istedik. Bu konuda sağolsun Bakanımız bizi kırmadı, müfredata girdi bu ve bölümler açıldı" dedi.

12 İlde daha aynı bölüm açılacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar ve Milli Eğitim Bakanlığının ortak protokolü ile 12 ilde daha bu bölümün açılması için çalışmalar başladığını anlatan Kalın, "Bu sene Kırka’mızda 26 Maden bölümü öğrencimizle derslerimizi işliyoruz. Ben maden mühendisiyim ve ilçemizin hizmetkarıyım. O noktada bize burada görev düştü. Maden bölümüne giriş ve maden makinaları ve elemanları dersi olarak toplamda haftada 2 ders var. Bana ’bu dersi siz verir misiniz’ dediler. Ben de ’Başkan olarak değil hoca olarak biz de dersleri kardeşlerimize veririz, memleketimizin güzel çocuklarını yetiştirmek, hizmet etmelerini sağlamak için bir fayda varsa biz de arkadaşlarımızla destek oluruz’ dedim. Şimdi bölümün giriş derslerini veriyorum. Umarım çocuklarımız başarı ile mezun olurlar ve memleketimizin çeşitli yerlerinde, maden ocaklarında, çeşitli maden üreten tesislerinde başarı ile çalışarak hayatlarını devam ettirirler" diye belirtti.

Ara eleman sıkıntısı

Ülkede, sıkıntısı yaşanan ara eleman konusuna da değinen Seyitgazi Belediye Başkanı Hasan Kalın, şunları belirtti:

"Bizim ülkemizde en büyük sıkıntımız ara eleman yetiştirme problemidir. Mesleki anlamda çocuklarımızın ilerlemesi problemi vardı ve daha farklı bölümlerin açılmasıyla ara eleman sıkıntısını aşmış olacağız."

Maden Bölümü 10. sınıf öğrencilerinden Esra Erdoğan, okuduğu bölümü çok sevdiğini anlatırken, Ummuhan Ülker ise;’’Maden sınıfında okuyorum. İlk önce maden sınıfını duyunca tereddüt ettik, ama çok iyi şekilde açıldı. İlk haftalar dersler boş geçti, ama daha sonra doldu. Konuları iyice işlemeye başladık. Başkanımız derslerimize girmeye başladı ve şu anda çok iyi geçiyor’’ diye belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.