Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Madame Tussauds müzesi kapılarını ziyaretçilere açtı

Dünyanın ünlü balmumu heykel müzesi markası Madame Tussauds, 21’inci merkezini İstiklal Caddesi üzerindeki Grand Pera binasında açtı. Müzenin açılışını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beyoğlu Belediye Başkanı...

Haber Giriş Tarihi: 28.11.2016 14:29
Haber Güncellenme Tarihi: 28.11.2016 14:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dünyanın ünlü balmumu heykel müzesi markası Madame Tussauds, 21’inci merkezini İstiklal Caddesi üzerindeki Grand Pera binasında açtı. Müzenin açılışını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile birlikte yaptı.
Dünyanın ünlü balmumu heykel müzesi markası Madame Tussauds, 21’inci merkezini İstiklal Caddesi üzerindeki Grand Pera binasında açtı. Açılışa, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Madame Tussauds İstanbul Grup Genel Müdürü Sarper Hilmi Suner ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış müzede heykeli bulunan kültür, sanat, spor ve siyaset dünyasından isimlerin heykellerini yapılacağını öğrendiklerinde neler hissettiklerini ve heykellerin yapıma aşamalarını anlatan bir kısa film gösterimiyle başladı. Ardından açılış konuşmasını yapan Başkan Topbaş, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ve müze yetkilileriyle birlikte açılış kurdelesini kesti. İkili Boksör Muhammed Ali’nin başına geldiklerindeyse boks eldivenlerini giyerek kameralara poz verdi. Balmumu heykellerin ellerinin yapıldığı tezgaha gelen Başkan Topbaş’ın el kalıbı çıkartıldı.

“Geçmişin heyecanlı İstiklal Caddesi eski günlerine kavuşuyor”
Müzenin açılışında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “Bir dönem belediye başkanlığı yaptığım hatta 50 ,60 yıl geriye gittiğimde sokaklarında dolaştığım bu güzel Beyoğlu’muzun tekrar eski güzel aktivitelerine kavuşmasından dolayı duyduğum memnuniyeti özellikle ifade etmek istiyorum. Madame Tussauds dünyada bir farklı konsepte lider. Hiçbir politikacının açamayacağı kapıyı kültür ve sanatla açarsınız. İstanbul gerçek anlamda zaten bir açık hava müzesi, geçmişin heyecanlı İstiklal Caddesi eski günlerine kavuşuyor. Madame Tussauds ilk kendini gösteriyor burada” diye konuştu.

“İstanbul’un en son hareketinin azalacağı yer Beyoğlu’dur”
Cazibe noktalarının şehirleri çok daha yukarıya taşıdığını belirten Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, “ İstanbul dünyanın gözde şehirlerinden biri ama Madame Tussauds da dünyanın 20 noktasında çok turist çeken, çok ilgi çeken önemli bir müze. İstanbul’da özellikle İstiklal Caddesi’nde olması bizleri gururlandırıyor. Müzede çok başarılı tiplemeler var. Dünyadaki diğer örneklerinin yanı sıra en son ürünleri burada olduğu için çok daha nitelikli ve güzel işler çıkarmışlar. İstiklal Caddesi için Beyoğlu’nun kültür sanat hayatı için hayırlı olsun. İstanbul’un en son hareketinin azalacağı yer Beyoğlu’dur” dedi.
İstiklal Caddesi üzerindeki Grand Pera binasının ilk iki katında, 2 bin metrekarelik alanda bulunan müzede dünyadan ve Türkiye’den tarih, kültür, sanat, spor ve siyaset dünyasından 55 ünlü ismin heykelleri bulunuyor. Müzede yer alan isimler arasında Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk, Zeki Müren, Steve Jobs, Mazhar Fuat Özkan (MFÖ), Barış Manço, Arda Turan, Beren Saat gibi isimler bulunuyor.
Türkiye’nin ve dünyanın yıldız isimlerinin balmumu heykellerinin bulunduğu Madame Tussauds’nun giriş ücretleri ise yetişkinler için 48, çocuk ve öğrenciler için 37 lira olarak belirlendi. Haftanın 7 günü açık olacak olan müze sabah 10’dan akşam 7’ye kadar ziyaretçilerini bekleyecek.
(HK-EY-AŞ-Y)
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.