Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Macera Park’ta Survivor Heyecanı

Türkiye’nin ilk sertifikalı Macera Parkı, ziyaretçilerine Survivor heyecanı yaşatıyor. Yükseklik korkularını yenen öğrenciler, zorlu parkurları tamamladıktan sonra kapalı alanda eğitimler alıyor.Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal...

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2016 11:41
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2016 11:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye’nin ilk sertifikalı Macera Parkı, ziyaretçilerine Survivor heyecanı yaşatıyor. Yükseklik korkularını yenen öğrenciler, zorlu parkurları tamamladıktan sonra kapalı alanda eğitimler alıyor.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal hizmet alanında örnek projelerinden biri olan ve Türkiye’nin ilk sertifikalı Macera Parkı özelliğini taşıyan “Yaşayarak Öğrenme Macera Parkı”, çocukların ve gençlerin fırsat eşitliği ilkesi ışığında, kapasite ve öz güven eksikliklerini tamamlayarak sosyal gelişimlerine olumlu katkı sağlıyor.
24 YÜKSEK PARKUR
Yenikent Şehir Ormanı içerisinde yaklaşık 8 bin metrekare alan üzerine inşa edilen tesis, çift kat üzerine 24 yüksek parkur istasyonu ve üç katlı aksiyon kulesi ile ziyaretçilerine aksiyon dolu eğlence yaşatıyor.
9 BİN 500 ZİYARETÇİ
Hafta içi her gün ortaokul 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerine, hafta sonu ise bireysel başvurulara kapılarını açan Macera Park, faaliyete başladığı 2014 yılının Aralık ayından bugüne kadar 9 bin 500 ziyaretçiye ulaştı. Yaşayarak Öğrenme Macera Park’a gelen öğrenciler içeride tasarım, akıl oyunları ve maket yapımı konularında eğitim görürken, dışarıda ise zorlu parkurlarda macera dolu eğlenceye katılıyorlar.
“BURAYI YERLİ SURVİVOR OLARAK GÖRÜYORLAR”
Öğrencilerin ilk geldiklerinde şaşırıp korktuklarını, alışınca ise adrenalini eğlenceye dönüştüğünden bahseden Macera Park eğitmenlerinden Samet Karaca, “Burayı yerli survivor olarak görüyorlar, ilk o tepkiyi alıyoruz. Giydiğimiz kıyafetler tonlarca ağırlık taşıyabilen malzemeler. Parkurda yapmamaları gereken şeyleri anlatıyoruz. Şuana kadar hiçbir sıkıntı yaşamadık” diye konuştu.
“AMACIMIZ ÇOCUKLARI EV ORTAMINDAN ÇIKARMAK”
Amaçlarının gençleri ve çocukları ev ortamından çıkarmak istediklerini belirten Büyükşehir Belediyesi Yaşayarak Öğrenme Macera Parkı Müdürü Murat Kıroğlu, “Öğrencilerimiz bilgisayar başında oynadıkları oyunları burada bizzat yaşayarak görüyorlar. Öğrencilerimizin öz güven kazanmalarını, kendi kendine karar verme becerilerinin artmasını istiyoruz. Buraya gelen velilerin öğrencilere müdahale etmesini istemiyoruz. Kocaeli, Düzce ve İstanbul’dan misafirler ağırlıyoruz. Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak Marmara’da tek tesisiz bu gurur verici bir şey” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.