Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Macera Dolu Yolculuk Başlıyor

Üniversite öğrencileri, dünyanın dört bir yanından 50’den fazla ülkeden 165 öğrenci takımının yer aldığı, Red Bull Can You Make It 2016’da buluşuyor. Yarışmada tek hedef bitiş çizgisini görmek değil, destansı bir yolculuk katılımcıları...

Haber Giriş Tarihi: 12.04.2016 15:10
Haber Güncellenme Tarihi: 12.04.2016 15:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Üniversite öğrencileri, dünyanın dört bir yanından 50’den fazla ülkeden 165 öğrenci takımının yer aldığı, Red Bull Can You Make It 2016’da buluşuyor. Yarışmada tek hedef bitiş çizgisini görmek değil, destansı bir yolculuk katılımcıları bekliyor. Takımlar, para birimi olarak sadece Red Bull kutularını kullanarak hedef şehirlere ulaşmadan önce 1000 kilometreden daha fazla bir yolu aşmak zorunda. Bu zorlu macerada ise Türkiye’den üç takım yarışacak. Türkiye’den katılan üç takımın da yer aldığı heyecan dolu macera her akşam www.redbull.tv/canyoumakeit linkinden takip edilebilecek.
Oylama sonucu belirlenen 165 takım 12 Nisan’da Barcelona, Floransa, Berlin, Edinburgh veya Prag olmak üzere Avrupa’daki beş start noktasından birinde yarışmaya başlayacak. Her takım nakit parasını, kartlarını ve kişisel telefonlarını teslim edecek. Beslenme, barınma, ulaşım ve atılacakları maceralarda ihtiyaç duydukları her şeye karşılık Red Bull kutularını takas ederek hedeflerine varmaya çalışacak. Bir hafta içinde hedefe ilk ulaşan ve en iyi macerayı yaşayan takım şampiyon olacak.
Batuhan Özkul, Dora Dağlaraşar ve Ezgi Öztürk’ten oluşan 3 PODS takımı bu büyük macera öncesi, “Biz aynı hayalleri paylaşan ve birbirini tanımayan üç maceraperest ve adrenalin seven gençtik. Adrenalin dolu etkinliklere beraber gitmeye başladık ve yeni maceralara atıldık” dedi.
Honey Badgers takımı ile macerada yer alacak olan Gül Hıra Nur Turhan, Selim Yazıcı ve Turgut Anatürk de, “Selim, üniversitede hazırlık sınıfında tanıştığım ilk insan, ilk arkadaşım. Hazırlık okurken 8 kişilik bir ailemiz vardı. Bölüme geçtiğimizde de Turgut ailemizin 9. ferdi oldu. O günden bu güne hep beraberiz. Yine hep beraber otururken yarışmayı anlattım, ikisiyle de göz göze gelip, gülüştük ve o an başvurmaya karar verdik. Yolculuğumuzda Fransa’yı çok merak ediyoruz. Fransız mimarisi harika. Bir de Fransız müziklerini yerinde dinlemek farklı bir tat olacaktır. Sokaklarda gezerken de dinleyebiliriz herhalde.
Team Yes ise Egemen Yüzbaşı, Pelin Toker ve Faik Altuğ Güzeloğlu’ndan oluşuyor. Genç maceraperestler, “Egemen ve Pelin Antalya’dan arkadaş, Altuğ da onlarla üniversitenin hazırlık senesinde tanıştı. Sosyal medyada gördüğümüzde bu yarışmanın tam bizlik olduğuna karar verdik, çünkü her fırsat bulduğumuzda yeni yerler görüp keşfetmekten çok zevk alan insanlarız, hatta bu sebepten notlarımız bile düştü" dedi.
Katılımcılar hedefe doğru olan yolculuklarında macera görevlerini de bitirmeye çalışacak ve sosyal medyada takipçilerin desteğini almak için fotoğraf ve videolar yayımlayacak. Puanlama kontrol noktalarında tamamlanan macera listesi görevlerine ve sosyal medyadaki takipçi sayısına göre belirlenecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.