Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Macaristan’da Anaokulunun Spor Salonu Yenilendi

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de bulunan IX. bölge Ferencvaros Belediyesi’nde yer alan Ferencvaros Anaokulu’nun spor salonu, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yenilendi.TİKA, Macaristan’da gerçekleştirdiği...

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2016 17:16
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2016 17:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de bulunan IX. bölge Ferencvaros Belediyesi’nde yer alan Ferencvaros Anaokulu’nun spor salonu, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından yenilendi.
TİKA, Macaristan’da gerçekleştirdiği projelere yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu kapsamda özellikle eğitim alanında önemli projelere imza atan TİKA tarafından Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de bulunan IX. bölge Ferencvaros Belediyesi’nde yer alan Ferencvaros Anaokulu’nun spor salonu yenilendi. Anaokuluna devam eden çocukların spor faaliyetleri için kullanımına tahsis edilen salon, TİKA tarafından yenilenmeden önce kullanılamaz haldeydi. TİKA tarafından gerçekleştirilen projeyle Ferencvaros Anaokulu’nun spor salonu yenilenerek, nezihi bir ortama kavuşturuldu. Yenilenen spor salonu düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi. Törene, Ferencvaros Belediye Başkan Yardımcısı Miklos Zombory, Ferencvaros Anaokulu Müdürü Erika NagyneDobo, Ferencvaros Belediye Meclisi üyeleri ile anaokulunda görevli eğitimciler katıldı.
Konuşmasında TİKA tarafından gerçekleştirilen önceki projelere değinen Ferencvaroş Belediyesi Başkan Yardımcısı Miklos Zombory, bir önceki projenin ülkelerin kalkınmasında en önemli aşamalardan biri olan sağlık alanında gerçekleştirildiğini, şimdiki projenin ise yine çok önemli olan eğitim alanında gerçekleştirildiğini vurguladı. TİKA ile işbirliği noktasında güzel bir sinerji yakaladıklarını söyleyen Zombory, bundan sonraki süreçte de işbirliğinin devam etmesini temenni ederek projeden dolayı teşekkürlerini sundu.
TİKA Budapeşte Program Koordinasyon Ofisi Koordinatörü Havva Pınar Özcan Küçükçavuş ise, Macaristan’da gerçekleştirdikleri projeler hakkında katılımcılara bilgi verdi. TİKA’nın dünyada da çocuklara yönelik birçok projeye imza attığının altını çizen Küçükçavuş, bu proje ile çocuklara spor ve sosyal etkinlikler yapabilecekleri bir alan kazandırmaktan dolayı mutlu olduklarını belirtti.
Ferencvaros Anaokulu Müdürü NagyneDobo da projenin gelişim sürecini anlattı. Projenin olumlu karşılandığı haberi gelince çok mutlu olduklarını belirten NagyneDobo, yeni salona ilk kez giren anaokulu öğrencisi çocukların sevinçten yerlerinde duramadıklarını söyledi. NagyneDobo, Türkiye ve TİKA’ya söz konusu projenin gerçekleştirilmesinden dolayı teşekkürlerini iletti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.