Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Lunapark Bu Sefer Otistik Çocuklar İçin Çalıştı

Eskişehir Otistik Çocuklar Farkındalık Derneği tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında, lunaparka getirilen 28 otistik çocuk gönüllerince eğlendi.2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü münasebetiyle dernek tarafından düzenlenen çeşitli...

Haber Giriş Tarihi: 06.04.2016 17:16
Haber Güncellenme Tarihi: 06.04.2016 17:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eskişehir Otistik Çocuklar Farkındalık Derneği tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında, lunaparka getirilen 28 otistik çocuk gönüllerince eğlendi.
2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü münasebetiyle dernek tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle, bu hastalığa dikkat çekilmeye çalışıldı. Etkinlikler kapsamında, Kılıç Lunapark sahibi Kaya Kılıç tarafından, otizmli çocuklar davet edildi. 28 otizm hastası çocuk, yaklaşık 1 saat boyunca eğlenerek,günün tadını çıkardı.
“ETKİNLİKLERLE İNSANLARA SESİMİZİ DUYURMAK İSTİYORUZ”
Etkinlik hakkında açıklama yapan Otistik Çocuklar Farkındalık Derneği Yönetim Kurulu Üyesi İsmail Ayaz, bu tür aktivitelerle seslerini duyurmayı amaçladıklarını söyledi. Ayaz, “Bilindiği üzere, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü. Biz, hem çeşitli etkinlikler düzenleyip çocuklarımızın faydalanmasını sağlıyoruz, hem de insanlara sesimizi duyurarak, fark etmelerini sağıyoruz. Bizlerin hayatı inanın çok zor. Diğer insanlar bizlere ne kadar yardımcı olursa, bizim de hayatlarımız o kadar kolaylaşıyor” dedi.
“BİZİM ÇOCUKLARIMIZ DA LUNAPARKIN TADINA VARSIN İSTEDİK”
Çocukların normal zamanda lunaparka giremediklerini, o yüzden de bu şekilde aktivitelere gereksinim duyduklarına dikkat çeken Ayaz, “Lunapark etkinliğe 28 otistik çocuk ve aileleri katılacak. Burada çocuklarımızın eğleneceği güzel bir etkinlik geçireceğiz. Bu tür yerler kalabalık ortamlardan çocuklarımız etkilendiği için, normal zamanlarda gelemiyoruz. ‘Bizim çocuklarımız da lunaparkın tadına varsın’ diyerek böyle bir etkinlik düzenledik” şeklinde konuştu.
“BU DERDİ ÇEKMEYEN BİLMİYOR”
Engelli bireylerin ailelerin çektikleri sorunlara da değinen İsmail Ayaz, “Bu derdi çekmeyen bilmiyor. Bütün engelli bireylerin aileleri gerçekten çok büyük zorluklar çekiyor. Bizim bunları insanlara anlatmamızın temel sebebi, hayatları boyunca böyle biriyle karşılaştıklarında en azından bizlere biraz daha yardımcı olsunlar. Çok bariz bir örnek vereyim; dernek üyelerimizin çoğu, alt katta oturan komşularıyla kavgalı haldeler. Maalesef insanlara biz bunu anlatamıyoruz. Bizim çocuklar daha çok hareket ve ses yapıyor. Bizler biraz anlamalarını istiyoruz” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.