Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Lübnan’da Halba Dr. Abdullah Al Rasi Devlet Hastanesi’ne Yoğun Bakım Ünitesi Kuruldu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kuzey Lübnan’da yaşayan insanlara daha iyi sağlık hizmeti verilmesi için, bölgenin tek devlet hastanesi olan Halba Dr. Abdullah Al Rasi Devlet Hastanesi’ne tam teşekkülü bir yoğun...

Haber Giriş Tarihi: 18.04.2016 12:28
Haber Güncellenme Tarihi: 18.04.2016 12:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kuzey Lübnan’da yaşayan insanlara daha iyi sağlık hizmeti verilmesi için, bölgenin tek devlet hastanesi olan Halba Dr. Abdullah Al Rasi Devlet Hastanesi’ne tam teşekkülü bir yoğun bakım ünitesi kurdu.
Lübnan’daki Türkmenler’in yoğun olarak yaşadığı 600 bin nüfuslu Akkar şehri, Kuzey Lübnan’ın her açıdan en yoksul ili olma özelliğini taşıyor. Eğitim, sağlık, altyapı, sosyo-kültürel alanlar başta olmak üzere hemen her alanda geri kalmış bölgede, başta Türkmenler olmak üzere, son dönemde buraya göç etmek zorunda kalan Suriyeli mülteciler de zor şartlarda hayata tutunmaya çalışıyor.
Bölgede birçok proje gerçekleştiren TİKA, son olarak Halba Dr. Abdullah Al Rasi Devlet Hastanesi’ne kazandırdığı yoğun bakım ünitesiyle bölge insanının önemli bir ihtiyacını da giderdi. Yılda yaklaşık 10 bin hastaya sağlık hizmet veren 75 yataklı Halba Devlet Hastanesi, Akkar ilindeki tek devlet hastanesi olma özelliğini taşıyor. Özellikle söz konusu ilde yaşayan Türkmenler ve Suriyeli mültecilerin istifade ettiği hastanede yoğun bakım ünitesi olmadığından; hastalar, 2 saatlik mesafedeki Trablus’a taşınmak zorunda kalıyor.
Bölgedeki insanlar için harekete geçen TİKA, söz konusu hastanede 5 yataklı, tam donanımlı modern bir yoğun bakım ünitesi kurarak hastanenin hem hizmet kalitesini artırdı hem de en çok eksikliği hissedilen bir hizmeti bölgeye kazandırdı. Özellikle yoğun bakım gerektiren hastalar için böyle bir merkezin kazandırılması Akkar’da memnuniyetle karşılandı.
Konu ile ilgili olarak açıklamada bulunan TİKA Beyrut Koordinatörü İbrahim Erbir, TİKA olarak Lübnan’da sağlık ve eğitim projelerine çok önem verdiklerini belirterek, "Özellikle Lübnan Akkar ili bu alanda en çok ihtiyacı olan il olma özelliği taşıyordu. İnşallah buradaki sağlık kurumlarının altyapısını güçlendirecek projelerimiz devam edecek. Türkmen nüfusun buradaki varlığı bizim Akkar iline olan hassasiyetimizi ayrıca artırıyor. Bu nedenle buraya yapılan her proje bizim için çok daha kıymetli" dedi.
Halba Dr. Abdullah Al Rasi Devlet Hastanesi Müdürü Hüseyin Al Masri ise Türkiye’nin hastanelerine teveccüh göstermesinin kendilerini son derce memnun ettiğini belirterek, "Emin olun bu bölüm hastanemizin en acil ihtiyaç duyduğu bölümlerden biriydi. TİKA bunu gerçekleştirerek insanımıza büyük bir hizmet yapmıştır" ifadelerini kaydetti.
TİKA’ya, Türkiye’ye ve Türk milletine minnettarlığını dile getiren, Halba Devlet Hastanesi Müdürü Hüseyin Al Masri, yapılan yardımlardan dolayı teşekkürlerini sundu.
Söz konusu yoğun bakım ünitesinin resmi açılışının Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan tarafından gerçekleştirilmesi bekleniyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.