Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Lösemili Onur’un Polis Olma Hayali Gerçek Oldu

İzmir’de, lösemi hastalığıyla mücadele eden ve tedavi gördüğü hastanede hemşire olan annesine polis olmak istediğini söyleyen minik Onur’un hayali bir günlüğüne gerçek oldu.Yaklaşık 8 ay önce lösemi hastalığına yakalanan ve o...

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2016 08:54
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2016 08:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İzmir’de, lösemi hastalığıyla mücadele eden ve tedavi gördüğü hastanede hemşire olan annesine polis olmak istediğini söyleyen minik Onur’un hayali bir günlüğüne gerçek oldu.
Yaklaşık 8 ay önce lösemi hastalığına yakalanan ve o günden bu yana ilik bekleyen 5 yaşındaki Onur Aydoğmuş’un hayali, İzmir Emniyet Müdürlüğünü harekete geçirdi. Tedavi gördüğü hastanede hemşire olan annesine her zaman polis olmak istediğini anlatan Onur’un bu isteğini duyan İzmir Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, hemen emniyet birimlerine talimat verdi. Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi önüne gelen polis ekipleri minik Onur’u hastane kapısında karşıladı.
TELSİZDEN EKİPLERE DİREKTİF VERDİ
Elinde telsizi, üzerinde yunus timi kıyafetiyle bir günlüğüne polis olan minik Onur’un sevinci gözlerinden okundu. İki yunus ekibinin de konvoy olarak eşlik ettiği polis ekip arabasına binen Onur Aydoğmuş, hastane bahçesinde de tur attı. Elindeki telsizle ekiplere direktif veren Onur, telsizden suçluların yakalanmasını istedi. Ekip otosunun sirenini de çalan Aydoğmuş, daha sonra yunus timlerinin motosikletine binerek, "Büyüdüğümde polis olacağım" dedi.
“ÇOK DUYGULANDIM, EN BÜYÜK HAYALİYDİ”
Oğlunun tedavi gördüğü hastanede hemşire olarak çalışan anne Nuray Aydoğmuş (30), Onur’a 8 ay önce lösemi tanısı konduğunu ve tedavisinin bittiğini düşünürken yeniden ilik nakli bekler duruma geldiklerini anlattı. Onur’un iki yaşından beri polis olmak istediğini belirten Aydoğmuş, "Bir hemşire arkadaşım ’ne olmak istiyorsun Onur?’ diye sorduğunda, ona da ’polis olmak istiyorum’ diye karşılık verince meslektaşım Onur’a bir sürpriz yapacağını söyledi. Bugün de polisleri görünce büyük sevinç yaşadı" dedi.
Oğlunun polisleri çok sevdiğini, oynadığı oyunlarda bile sürekli polis olduğunu vurgulayan Nuray Aydoğmuş, "Bugün çok duygulandım. Onur için olduğu kadar benim için de mutluluk verici bir sürpriz oldu” ifadelerini kullandı.
“LÖSEMİLİ ÇOCUKLARI TEDAVİ EDERKEN BENİM DE BAŞIMA GELDİ”
Hematoloji bölümünde hemşire olarak çalışan ve bugüne kadar birçok lösemili çocuklarla karşılaşan Aydoğmuş, aynı hastalığın bir gün oğlunu bulacağını aklının ucundan bile geçirmediğini dile getirdi. Aydoğmuş, burada bir çok lösemi hastası çocuk ve annesiyle karşılaştığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Ben çok duygusal bir insanım. Onların kötü hallerini görünce çok kötü oluyordum. Kendimi onların yerine koyduğumda ben dayanamam yapamam diye düşünüyordum. ‘Dünyadaki en güçlü insan buradaki lösemili çocukların annesidir’ diye görüyordum. Bu benim de başıma geldi. Tam oğlum hastalığı atlattı derken hastalık tekrarladı. Şimdi ilik nakli bekliyoruz. Hayatta herhalde bu bekleyişten başka büyük bir acı yoktur.”
“KANSERİ TEDAVİ SÜRECİNDE RAPOR SÜRESİ UZATILSIN”
Yasal olarak 6 ay rapor alma haklarının olduğunu ancak bu sürenin bir lösemili annesi olarak yetersiz olduğunu belirten anne Aydoğmuş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Tedavimiz sekiz aydır sürüyor. Ücretsiz izin alırsak maddi durumumuz el vermiyor. Bu tür kanser hastalarının tedavi sürecinde biraz daha rapor hakkı verilmesini istiyoruz. Çünkü bu çocuklara hassas bir bakım gerekiyor, ilgilenilmediğinde hayati risk taşıyor."
Minik Onur’un görme engelli babası Ali Aydoğmuş (33) da oğlunun isteğinin gerçekleştirilmesinden büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.