Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Lösemili çocukların reklamlarda oynatılmasına tepki

Ulusal televizyon kanallarında yayınlanan reklamlarda oynatılan lösemili çocukların sayısı gün geçtikçe artarken, bu durumun lösemi hastası çocuklar ile ailelerinin moral ve motivasyonlarını etkilediği gerekçesiyle tepki geldi.Sağlık Muhabirleri...

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2016 14:27
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2016 14:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ulusal televizyon kanallarında yayınlanan reklamlarda oynatılan lösemili çocukların sayısı gün geçtikçe artarken, bu durumun lösemi hastası çocuklar ile ailelerinin moral ve motivasyonlarını etkilediği gerekçesiyle tepki geldi.
Sağlık Muhabirleri Derneği (SMD) Ege Temsilcisi Erkan Doğan, lösemi hastası çocukların reklamlarda oynatılmasının hasta çocukları ve ailelerinin moral ve motivasyonlarını olumsuz yönde etkilediğini söyledi.
"BAĞIŞ TOPLAMAK İÇİN ONLARI KULLANMAYIN"
Reklam içeriklerinin hasta çocukları ve aileleri rencide etmeyecek şekilde düzenlenmesi gerektiğini savunan Doğan, "Oyun çağını hastanede geçiren, hastanenin penceresinden hayata izleyebilen lösemi hastası çocuklar, bağış toplamak için reklamlarda oynatılıyor. Bağış toplamak için onları kullanmayın. Saçları dökülmüş hasta miniklere, duygularımıza hitap edecek cümleler söyletiliyor. Bu reklamı izleyen onkoloji hastası çocuklar ve ailelerinin olumsuz etkilendiğini düşünüyorum. Reklamlarda onkoloji hastası çocuklar oynatılmamalı" dedi.
RTÜK VE SAĞLIK BAKANLIĞINA ÇAĞRI
10 yıldır sağlık haberciliği üzerine çalıştığını, çok sayıda onkoloji hastası yetişkin ve çocuk ile görüştüğünü anlatan Doğan, "Her görüşmemde onların acılarını, çırpınışlarını, kurtulma isteklerini bir kez daha yaşadım. İnanın hiçbir lösemi hastası çocuk, saçlarının döküldüğünün bilinmesini istemez. Bu şekilde sokakta dolaşmayı da tercih etmez. Çevrenin bakışlarından rahatsız olur. Geçmiş yıllarda derneğimizin, hastane yönetimi ve Kuaförler Odası’nın katkısıyla Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi Onkoloji Servisi’ndeki çocuklar için peruk kampanyası düzenlemiştik. Serviste tedavi gören bir kız çocuğunun peruğunu taradığını ve toka taktığını hiç unutmuyorum. Hem kız hem de erkek çocuklar için saçları çok özeldir. Onları kaybetmek, hastalıktan daha fazla üzüntüye yol açabilir. Bu konuda çok hassas davranmalıyız. Bu yüzden de lösemili çocukların TV’lerdeki reklamlarda oynatılmasını doğru bulmuyorum. Bu duruma hem onkoloji hastası çocukları hem de ailelerini üzeceğini düşünüyorum. Onları üzmeyin" diye konuştu.
Sağlık Bakanlığı ve Radyo ve Televizyon Üst Kuruluna da çağrıda bulunan Doğan, "Tedavisi süren bir çocuğun ulusal bir televizyon kanalında bu reklamı izlediğini düşünün. Bu reklamdan ne anlar? Sevinir mi, üzülür mü, acısı tazelenir mi? Sağlık Bakanlığı ve Radyo ve Televizyon Üst Kurulu yetkililerini bu konuda göreve çağırıyorum. Sağlık Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi olarak dışarıda maske bile takmak istemeyen onkoloji hastası çocuklar ve aileleri adına bu çağrımızın takipçisi olacağız" ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.