Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Lisinia’nın aromatik ürünleri EXPO 2016’da

Burdur Gölü’nün kuraklıkla mücadelesine katkı sağlamayı amaçlayan Lisinia Projesi’nde yer alan aromatik bitki dikiminden elde edilen doğal ürünler EXPO 2016’da sergileniyor.“Çiçek ve çocuk” temasıyla kapılarını açan EXPO 2016...

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2016 15:56
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2016 15:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Lisinia’nın aromatik ürünleri EXPO 2016’da
Burdur Gölü’nün kuraklıkla mücadelesine katkı sağlamayı amaçlayan Lisinia Projesi’nde yer alan aromatik bitki dikiminden elde edilen doğal ürünler EXPO 2016’da sergileniyor.
“Çiçek ve çocuk” temasıyla kapılarını açan EXPO 2016 Antalya’nın alt temaları olan tarih, biyoçeşitlilik ve sürdürülebilirlik konularına vurgu yapan Lisinia Projesi, “Şehirlerin en iyi uygulamaları” etkinliği kapsamında 1,5 dönümlük alanda hayata geçirildi. “Şehirlerin En İyi Uygulamaları” etkinliği kapsamında 521 proje arasından sergilenmeye değer bulunan Lisinia Projesi, alanda kurulan 1,5 dönümlük bahçede sergileniyor.
Burdur Gölü’nün kuraklıkla mücadelesine katkı sağlamak amacıyla Küresel Çevre Derneği tarafından başlatılan aromatik bitki dikimi projesinden elde edilen ürünler ise EXPO 2016 Antalya’da iç mekan bahçeleri girişinde ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.
Ürünler arasında lavanta öne çıkıyor
Lavantadan elde edilen bal, yağ, sabun, kolonya, duş jeli, vücut bakım losyonu, sıvı sabun gibi ürünler doğal olmaları nedeniyle dikkat çekiyor. Bunun yanı sıra, adaçayı, kekik gibi bitkilerden elde edilen yağ ve bal gibi ürünler de görücüye çıktı.
Karpuz konsantresi ilgi görüyor
Küresel Çevre Derneği Onursal Başkanı Öztürk Sarıca, amaçlarının insanları mümkün olduğunca doğal ve ekolojik ürünlerle buluşturmak olduğunu belirterek, “Satıştan ziyade insanları bu ürünlerle tanıştırmak istiyoruz ki insanlar hayatlarının geri kalan kısmında hiç değilse bir miktar doğala yakın yaşasınlar” dedi.
Zararlı kimyasallardan arındırılmış teknolojik ürünlerin ilgi görmesini beklediklerini söyleyen Sarıca, karpuz konsantresinin de stantta yer aldığına dikkat çekerek şunları söyledi;
“Karpuz konsantresi tozu bize ülkemize Çin’den geliyor. Oysaki Türkiye karpuz cenneti ama bunun konsantresi üretilmiş değil. Bu bizim için çok önemli çünkü içindeki o boyar madde kanser tedavisinde çok kullanıyor ve insanlar kanser olmamak için son dönemde bunu sıkça kullanıyor. Bu yurt dışından Türkiye’ye geliyordu. Karpuz cenneti olan ülkemizde biz bunu üretip konsantresini insanların tüketimine sunduk.”
Tıbbi aromatik bitkilerden elde edilen ürünler 30 Ekim’e kadar iç mekan bahçelerinde sergilenmeye devam edecek. İsteyenler bu ürünleri satın da alabilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.