Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Lisinia’da Keçi Sağımı Başladı

Burdur merkez Lisinia Yaban Hayatı ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından Lisinia Projesi kapsamında yetiştirilen keçiler sağılmaya başlandı.Keçi projesi kapsamında Lisinia’nın ekili alanlarında, boş tarlalar ve doğal alanlarda yetişen 300...

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2016 14:36
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2016 14:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Burdur merkez Lisinia Yaban Hayatı ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından Lisinia Projesi kapsamında yetiştirilen keçiler sağılmaya başlandı.
Keçi projesi kapsamında Lisinia’nın ekili alanlarında, boş tarlalar ve doğal alanlarda yetişen 300 keçi ve oğlaktan oluşan küçükbaş hayvanlar sağılmaya başlandı. Keçilerin sütlerini oğlaklarıyla paylaştığını, oğlaklardan kalan sütleri sağdıklarını anlatan Veteriner Hekim Öztürk Sarıca, “Lisinia Proje kapsamında hayata geçirdiğimiz keçi projesine 200 küçükbaş ile başlamıştır. Sayımız şu an keçi ve oğlaktan oluşan toplam 300 küçükbaşa ulaştı. Keçi ve oğlaklar, ekili alanlarımız, boş araziler ve doğal yaşam alanlarında otlanıyor. Haliyle elde edilen süt, organik ve doğal oluyor. Bizim süt miktarını artırma gibi bir çabamız yok. Biz sadece doğal süt ve süt ürünleri elde etmek istiyoruz. Keçilerimiz oğlaklarını emziriyor. Oğlaklardan kalan sütü sağıyoruz ve elde edilen sütü, çiğ süt ve peynir olarak değerlendireceğiz” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.