Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Liseliler Dinci Gericiliğe Karşı Ayakta’’ Bildirilerine Bilecik’ten Tepki

Türkiye Liseliler Birliği tarafından dağıtılan “Liseliler Dinci Gericiliğe Karşı Ayakta’’ başlıklı bildiriye Bilecik’ten tepki geldi.Türkiye Öğrenci Meclisi Baş Danışmanı, Türkiye Öğrenci Meclisi Genel Sekreteri, Bilecik İbni...

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2016 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2016 14:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
“Liseliler Dinci Gericiliğe Karşı Ayakta’’ Bildirilerine Bilecik’ten Tepki
Türkiye Liseliler Birliği tarafından dağıtılan “Liseliler Dinci Gericiliğe Karşı Ayakta’’ başlıklı bildiriye Bilecik’ten tepki geldi.
Türkiye Öğrenci Meclisi Baş Danışmanı, Türkiye Öğrenci Meclisi Genel Sekreteri, Bilecik İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Emre Filiz, Türkiye Liseliler Birliğinin ’’Liselerde Gericiliğe Geçit Vermeyeceğiz’’ başlığıyla dağıtılan bildiriye tepki gösterdi. Filiz, Bilecik Belediyesi Sosyal Tesisler Aile Çay Bahçesi önünde yaptığı açıklamada, son günlerde Türkiye Liseliler Birliği ismindeki bir oluşumun düşüncelerini kamuoyuyla paylaştıklarını gördüklerini söyledi. Elbette Türkiye’de liselerin yasalar çerçevesinde istedikleri oluşumun içerisinde olabileceğini sözlerine ekleyen Yıldız, “Farklı dernekler, platformlar oluşturabilirler. Hatta bunların yapılması liselerimizde eğitim kalitesinin gelişimi bakımından bir zorunluluktur. Ancak Türkiye’de lise öğrencilerini temsil kabiliyetine sahip tek kurum, Türk Öğrenci Meclisi Başkanlığıdır. Bu ülkede bizler, mühim olmamız gerekirken, mühimmat olarak görüldük. Oysaki genç kelimesinin Farsçadaki anlamı; hazinedir, mücevherdir. Bizlerin bir araç olarak kullanılmasına asla izin vermememiz gerekirdi. Ancak yeni Türkiye’yi, adaletli bir dünyayı, yeniden inşa edecek olanların bizler olduğunu unuttuk. Kirli küresel sistemin parçası değil, yeni ve adaletli bir dünyanın öznesi olmamız gerektiğini unuttuk. Dün başlayan propagandaların sonucu olarak, İstanbul Erkek Lisesi, Galatasaray Lisesi, Vefa Lisesi, Bornova Anadolu Lisesi, Çiğli Anadolu Lisesi ve son olarak da Ankara Gazi Anadolu Lisesi ve Kadıköy Anadolu Lisesi öğrencileri okul yönetimi tarafından baskıya uğradıklarını açıklayan bir bildiri yayınladılar ve ‘Liseliler Dinci Gericiliğe Karşı Ayakta’ dediler. Bilmiyorlardı ki, kendi milletinin kültürünü, medeniyetini, marifetini inkar veya istihkar eden milliyetinden sakıt olur, onun adına konuşma hakkını kaybeder. Bugün kültürüne sırt dönen, aslını inkar eden bir gençlik ile karşı karşıyayız. Özgürlük naraları ile birlikte kişisel hak ve özgürlüklere saldırmaktan çekinmeyen, başkalarının amaçlarına maşa olmaya hevesli bir gençlik ile karşı karşıyayız” dedi.
“BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE KAST ETMEK İSTEYEN BU ŞER ODAKLARI BU SEFER DE GENÇLİĞİ HEDEF ALDI”
Birlik ve beraberliklerine, yeni Türkiye’nin kutlu yürüyüşüne kast etmek isteyen bu şer odakların her türlü entrikaya başvurarak bu sefer de gençliği hedef aldıklarını belirten Türkiye Öğrenci Meclisi Baş Danışmanı, Türkiye Öğrenci Meclisi Genel Sekreteri Emre Filiz, “Bizler kirli emellerini gerçekleştiremeyip, gençleri bu uğurda kullanarak, rant ve statü kazanmak isteyen örgütlere karşı dik duruşumuzu bozmayacak, bu oyunlara karşı alkış tutanlara müsaade etmeyeceğiz ! Bugünde yapıldığını gördüğümüz gibi gençleri kullanmayacak, bilinçli gençler olarak birlikte hareket edip bu kirli oyuna son vereceğiz. Liseler siyasi ve ideolojik kamplaşmanın yapılacağı mekanlar değildir. Bu mekanlar milletimizin ve devletimizin el birliğiyle oluşturdukları ve bizim bilim tahsil edip vatana, millete ve gücümüzün yettiği kadar tüm insanlığa faydalı olacağımız eğitim yerleridir. Bilim ve irfan yuvalarıdır. Bu hususun çok iyi bilinmesi gerekir. "Gericiliğe meydan verilmeyecek" gibi artık 28 Şubat günlerinden kalmış, toplumu ilerici-gerici diye bölen, toplumun bir kısmının değerlerini sürekli biçimde aşağılayan bu yaklaşım kimseye bir hayır getirmez” dedi.
"SİYASİ EMELLER İÇİN LİSELERİ KULLANMAYIN"
Bilim yuvası olan okullarda millete ait değerlerin yaşatılmasından kimsenin rahatsızlık duymaması gerektiğiini anlatan Yıldız, açıklamasına şöyle devam etti:
“Sadece bazı değerlerin ve anlayışların hakim olmasını beklemek bu ülkenin demokratik gerçekliğinden uzak kalmak anlamına gelecektir. Mutlak hakikaten sadece kendisinde olduğunu düşünmek ve herkesi buna inanmaya zorlamak bizce demokratik olgunluktan uzak olduğu gibi, psikolojik bir kibri de yansıtmaktadır. Bu ve benzeri anlayışlar asla liselerimizde egemen olamayacaktır. Adı birlik olup da okullarımızda ayrılık çıkarmanın gayretinde olan arkadaşlarım. Bilimin bir izzeti ve şerefi vardır. Bizim vazifemiz çalışan, öğrenen ve üreten bireyler olmaktır. Üreteceğimiz bilgi ve yeniliklerle liselerimizin nasıl daha iyi eğitim imkanı sunacağını gelin birlikte tartışalım, geliştirelim. Bu üstün amacı bırakıp kısır siyasi emeller için liselerimizi kullanmayın. Biz mücadelemizi kendi değerlerimize ve kendi kardeşlerimize karşı yapmıyoruz. Bizim mücadelemiz eğitimimizi daha iyi seviyelere getirecek olan müspet adımlarla olacaktır. Bizim mücadelemiz kendi değerlerimize saygı duyarak, onlar ilerici diğerine gerici deyip ayrıştırıcı olmaktan uzak, milli birlik ve beraberliğimize hizmet etmek ile anlam kazanacaktır. Bizim mücadelemiz, kuru söylemlerden uzak; bu memleketi, bilim sanat ve kültür alanlarında daha da ileriye götürmek olmalıdır.”
“PROVOKASYON KOKAN EYLEMLERİ TANIMIYORUZ”
Son olarak, Türkiye Öğrenci Meclisi olarak yapılan bu provokasyon kokan eylemleri tanımadıklarını belirten Yıldız, “Kendilerinden mes’ul olduğumuz liseli kardeşlerimizi uyarıyor, eylemlerin derhal son bulması gerektiğini söylüyoruz. Biz bilinçli bir gençlik olarak, kimseye sırt dönmeden, diklenmeyeceğiz, dik duracağız” dedi.
“ÖĞRETİCİ OLMAK KOLAY, İŞ EĞİTİMDE”
Açıklamanın ardından geçen sene emekli olan Tarih Öğretmeni Merak Gökdemir, Emre Filiz’i tebrik ederek, “Ben 35 yılık tarih öğretmeniyim. Düşüncelerinize katılıyor, gençliği anlamak ve onları daha iyiye, daha güzele, daha doğruya götürmek için eğitimcilerin bu manada çok eksik olduğunu düşünüyorum. Yıllarca ben de kendi öğretmen arkadaşlarımla bu düşünce içerisinde olmayanlarla her zaman çatıştım ve doğru bildiğim yoldan ayrılmadım. Gençliği anlamak bilmek ve ona yardımcı olmak eğitimcilerin birinci görevi. Öğretici olmak kolay, iş eğitimde” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.