Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Lise Öğrencisinden Duygulandıran Davranış

Mersin’de ’10 Nisan Polis Günü’ dolayısıyla düzenlenen kompozisyon yarışmasında ikinci olan Mezitli Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi 11. sınıf öğrenci Nisanur Çavuşoğlu, 200 liralık ödülü şehit ailelerine bağışladı.Mersin İl...

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2016 17:10
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2016 17:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mersin’de ’10 Nisan Polis Günü’ dolayısıyla düzenlenen kompozisyon yarışmasında ikinci olan Mezitli Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi 11. sınıf öğrenci Nisanur Çavuşoğlu, 200 liralık ödülü şehit ailelerine bağışladı.
Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Uyuşturucu ile Mücadele Şube Müdürlüğü’nün Narkotim Projesi faaliyetleri kapsamında ’10 Nisan Polis Günü’ dolayısıyla il merkezindeki lise ve dengi okullar arasında düzenlediği resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri törenle verildi. Mersin İl Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, törende yaptığı konuşmada ülkemizin geleceğinin şekillenmesinde önemli rol oynayacak çocukların gelişmelerine, yeniliklerle donanıp nitelikli hale gelmelerine engel teşkil edebilecek zararlı maddelerle, bunların tüccarları ve istismar edenlerle mücadelenin önemli bir boyut kazandığını söyledi. Zararlı maddelerin kullanımını önlemek için ciddi mücadeleler verdiklerini, teşkilat olarak yapılanmalarını sürekli güncellediklerini ve yenilediklerini vurgulayan Baştuğ, "Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele adı altında şekillendirdiğimiz yapıyı, uyuşturucu bağlamında özellikle ayrı birim halinde öncelikle genel müdürlüğümüzde, sonra taşrada illerimizde meydana getirdik. Bu çerçevede özellikle araç gereç ve personel açısından da ayrı planlama ve organize etme durumumuz söz konusu oldu. Yine bilindiği gibi Sayın Başbakanımızın talimatıyla özellikle okul çevrelerinde okul aile birlikleri, okul idarecileri ve öğrencilerle müşterek hareket eden narko timlerimizi oluşturduk. Bu kapsamda uyuşturucuyla amansız mücadelemiz sürüyor. İlelebet de sürecektir. Çünkü konu hem ülkemizin bekası ile hem gençlerimizin geleceği ile hem de devletimizin bulunduğu konjonktürel ortamda devletimizi engellemek isteyenlerle yaptığımız mücadelede kazanacağımız mücadelenin temeli ve azmi ile bunları gerçekleştirmeye çalışıyoruz" dedi.
Baştuğ, Mersin Emniyet Müdürlüğü olarak da uyuşturucuyla mücadelede geçen dönemlere göre büyük başarı sağladıklarını sözlerine ekledi.
ÖDÜLÜNÜ ŞEHİT AİLELERİNE BAĞIŞLADI
Konuşmanın ardından yarışmalarda dereceye giren 10 öğrenciye ödülleri verildi. Yarışmada kompozisyon dalında ikinci olan Mezitli Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi 11. sınıf öğrenci Nisanur Çavuşoğlu, kendisine verilen ödülün şehit ailelerine ve onların çocuklarına verilmesini istedi. Emniyet Müdürü Baştuğ, Çavuşoğlu’nun örnek davranışını takdir ederek, şehit aileleriyle ilk buluşmada kendisini davet edeceklerini söyledi.
Nisanur Çavuşoğlu, kompozisyon yarışmasında ikincilik ödülünü kazandığını ancak ödülü şehit ailelerine bağışlamak istediğini belirterek, "Bizlerin vatanımızı, devletimizi ve milletimizi koruyan askerlerimize ve polislerimize minnet borcumuz var. Özellikle bu kutlu davada şehit olan şehitlerimiz, gazilerimizin çocukları bize emanet. Bu ödülü benden çok onların hak ettiğini düşündüm. Biz devletçe, milletçe sonuçta ümmet olarak kardeşiz. O yüzden ben ödülümü şehit ailelerinin çocuklarına vermek istedim" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.