Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Lise Öğrencilerine Sağlıklı Yaşam İçin Bisiklet Dağıtıldı

Aksaray’da, Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından fiziksel aktivitenin artırılması, taşıt kullanımının azaltılması amacıyla lise öğrencilerine bisiklet dağıtıldı. 240 bisiklet öğrencilere verilirken, bisiklet dağıtımının sürekli...

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2016 16:42
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2016 16:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Aksaray’da, Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından fiziksel aktivitenin artırılması, taşıt kullanımının azaltılması amacıyla lise öğrencilerine bisiklet dağıtıldı. 240 bisiklet öğrencilere verilirken, bisiklet dağıtımının sürekli devam edeceği bildirildi.
Bisiklet dağıtım programı Aksaray Belediyesi Kılıçaslan Parkında gerçekleştirildi. Programa, Aksaray Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı, AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, İl Milli Eğitim Müdürü Hacı Ömer Kartal, Halk Sağlığı Müdürvekili Ahmet Bakan, daire müdürleri ve çok sayıda öğrenci ile ailesi katıldı. Programda konuşan AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay, sağlıklı yaşam için bisiklet kullanımının çok önemli olduğunu belirterek, “Sağlıklı yaşam için bisiklet kullanmak çok önemli. Kurumlarımız hem Aksaray’da, hem de tüm Türkiye’de başta bakanlıklarımız olmak üzere bir farkındalık projesi oluşturdular. Bugün de burada biz başta öğrencilerimiz olmak üzere tüm halkımıza, ihtiyacı olan tüm vatandaşlarımıza ücretsiz bir şekilde bisiklet dağıtacağız” dedi.
"BİSİKLET KULLANIMI HASTALIKLARI ÖNLER"
Halk Salığı Müdür Vekili Ahmet Bakan, bisiklet kullanımı ile birlikte insanların birçok hastalığı yenebildiğini belirterek, “Sağlık Bakanlığı olarak Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak bu programı düzenledik. Programımızdaki amaç, fiziksel aktiviteyi uyandırmak, insanlarda hareketli yaşamı sağlamak, mümkün olduğunca taşıt kullanımını azaltıp bisiklet kullanımını artırmayı hedefliyoruz. Fiziksel aktivite sayesinde kolon kanseri, meme kanseri, obezite ve diyabeti engellemede birebir önemli bir faktördür. Fiziksel aktivite arttıkça hastalıklarımız azalır. Burada 240 bisiklet dağıtacağız. 9, 10 ve 11. sınıf öğrencilerimize dağıtıyoruz” şeklinde konuştu.
Bisikleti alan lise öğrencileri ise, yetkililere teşekkür etti. Konuşmaların ardından protokol üyeleri tarafından öğrencilere bisikletleri verilirken, bisiklet sürüşünü ilk AK Parti İl Başkanı Abdulkadir Karatay gerçekleştirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.