Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Lise Öğrencilerinden Ağabeylik Dersi

Rize’de Tevfik İleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından, Rize Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen “Kardeş Eli” projesi ile Meslek Lisesi Öğrencileri tarafından Rize’de bulunan okulların ufak tamirat sorunları...

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2016 14:38
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2016 14:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rize’de Tevfik İleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından, Rize Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda yürütülen “Kardeş Eli” projesi ile Meslek Lisesi Öğrencileri tarafından Rize’de bulunan okulların ufak tamirat sorunları çözülüyor.
Mesleki ve Teknik Lise öğrencileri okulları sırayla gezerek eksikleri tespit edip, proje sorumlusu öğretmenlere bilgi vererek gerekli malzemenin toplanması sağlanıyor. Malzemeler toparlandıktan hemen sonra okula gelen öğrenci ve öğretmenler okulun mobilya, elektrik ve metal anlamındaki eksiklerinin giderilmesini sağlıyor.
Rize merkezdeki Zihni Derin Ortaokulu’nda devam eden Kardeş Eli Projesi’nin yürütücüsü Rize Tevfik İleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Bal, projeden bir çok okulun faydalandığını ve ufak tefek eksiklerinin giderildiğini dile getirdi. Bal aynı zamanda bu projenin Türkiye’de uygulanabilir örnek bir proje olduğunu belirterek malzeme desteğinin de İl Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından karşılanabileceklerini dile getirildi.
Zihni Derin Ortaokulu Müdürü Eyip Solmaz da “Böyle faydalı bir projeyi hayata geçirdikleri ve okullarının bakım onarımını yaptıkları için Tevfik İleri Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine teşekkür ederim” dedi.
Daha sonra, öğretmen ve öğrencilerden oluşan ekip gerekli emniyet tedbirlerini aldıktan sonra okulda onarım çalışmaları için kolları sıvadı.
Kardeş Eli Projesinden sorumlu Müdür Yardımcısı Bilal Pınarlık “Toplum hizmeti çalışmalarına öğrencilerimizin aktif katılımlarını sağlamak, öğrencilerimizin topluma karşı sorumluluk bilinçlerini artırmak, Rize ilindeki okullara teknik destek sağlayarak ihtiyaçlarının giderilmesi, öğrencilerimizin teorik ve uygulamalı olarak gördükleri mesleki konuların sahada uygulamasını yaparak mesleğindeki konuları pekiştirmek, okullardaki kaynak ve zaman israfını asgariye indirmek ve gidilen okullarda veli ve öğrencilere mesleki ve teknik eğitimin tanıtımına yardımcı olmak” şeklinde konuştu.
Ayrıca çalışmaya katılan öğrencilerin iş kazalarına karşı sigortalarının da yapıldığı ifade edildi. Bu sayede öğrenciler de henüz eğitim hayatları devam ederken iş hayatına atılmış oldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.