Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Lise Öğrencileri Çanakkale Türküsünü İşaret Diliyle Anlattı

Çanakkale’nin Çan ilçesinde okuyan lise öğrencileri, Çanakkale türküsünü işaret diliyle anlattı.Çan İbrahim Bodur Anadolu Lisesi öğrencileri, Aynalı Çarşı, Çimenlik Kalesi, Şehitler Abidesi ve şehrin farklı noktalarında Çanakkale...

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2016 13:14
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2016 13:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Lise Öğrencileri Çanakkale Türküsünü İşaret Diliyle Anlattı
Çanakkale’nin Çan ilçesinde okuyan lise öğrencileri, Çanakkale türküsünü işaret diliyle anlattı.
Çan İbrahim Bodur Anadolu Lisesi öğrencileri, Aynalı Çarşı, Çimenlik Kalesi, Şehitler Abidesi ve şehrin farklı noktalarında Çanakkale türküsünü işaret diliyle seslendirdi. Türkiye genelinden kendilerine 20 okulun eşlik ettiğini belirten Almanca öğretmeni Elif Kaya, ocak ayında başladıkları projenin çalışmalarının 5 ay boyunca sürdüğünü söyledi. Hazırlanan projeyle ülke genelinde katkı sağlayan okulların yanı sıra engelli ve engelsiz bütün insanlarla iyi ilişkiler kurarak, empati ve duyarlılığın attırılmasının hedeflendiğini ifade eden Kaya, 11 öğrencinin de İstanbul İşletme Enstitüsü’nün uzaktan eğitim kurslarına katılarak işaret dili eğitimi aldıklarını kaydetti.
İşaret dilini birkaç arkadaşıyla birlikte öğrendiğini anlatan projenin fikir babası 11. sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Zeynep Yerli ise, "Birkaç arkadaşımla 9. sınıfta işaret dili öğrenmeye başladım. Annem internette bir şarkının işaret diliyle çevrilmesini görmüş. Annemin tavsiyesiyle devam ettim. Yavaş yavaş olmaya başladı. Tek korkum internete video koymaktı. İnternete video koymaya başladıktan sonra işitme engelli insanlardan mesaj almaya başlamak çok hoşuma gitti. Onlarla iletişim kurmak gerçekten çok güzel. Arkadaşlarımda bu konuyla ilgili merakları vardı. Hocalarımız da bize yardım etti. Böyle bir proje ortaya çıktı” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.