Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Lise öğrencileri AÜ’de

Korkuteli Fatma Mehmet Cadıl Fen Lisesi’nden 75 öğrenci Akdeniz Üniversitesi’nde Tıp Fakültesi, Hukuk Fakültesi ve Mimarlık Fakültesini ziyaret etti.Korkuteli Fatma Mehmet Cadıl Fen Lisesi’nden 75 kişilik öğrenci grubu Akdeniz Üniversitesi’nde...

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2017 10:57
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2017 10:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Lise öğrencileri AÜ’de

Korkuteli Fatma Mehmet Cadıl Fen Lisesi’nden 75 öğrenci Akdeniz Üniversitesi’nde Tıp Fakültesi, Hukuk Fakültesi ve Mimarlık Fakültesini ziyaret etti.

Korkuteli Fatma Mehmet Cadıl Fen Lisesi’nden 75 kişilik öğrenci grubu Akdeniz Üniversitesi’nde Tıp Fakültesi, Hukuk Fakültesi ve Mimarlık Fakültesini ziyaret etti. Öğrenciler, Tıp Fakültesini gezerek, ideallerindeki mesleği yerinde görme ve tanıma fırsatı da buldu. Öğrenciler Türkiye’nin ilk yüz naklini gerçekleştiren Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan ile de sohbet etti.

Özkan ile buluşan öğrenciler, tıp mesleği hakkında bilgi aldı. Daha sonra beceri laboratuvarlarını gezen öğrenciler, yerinde uygulamalı dersleri görme fırsatı buldu.

Hekimliğin çok kutsal bir meslek olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Ömer Özkan, “Hekimlikte insana hizmet esastır. Hekim olmak istiyorsanız, ilk başta insanları sevmeniz gerekir. İnsanları seviyorsanız, bu meslekte o kadar da zorlanmazsınız. Size önerim 6 yıl tıp fakültesi, ardından 4 ya da 5 yıl ihtisas ve meslek boyunca kendinizi yenilemeniz gereken bir sürece varım diyorsanız bu mesleği seçin. Bu zorlu süreçte sizlere elimizden gelen desteği veririz. Ayrıca tıp fakültesini bitirenlerin işsiz kalmayacağı, iş güvencelerinin de olduğu bir gerçektir” dedi. Öğrenci odaklı bir yönetim anlayışıyla çalıştıklarını belirten Prof. Dr. Özkan, “Fakültemiz, Türkiye’nin en iyi fakülteleri arasında yer almaktadır. Bunun bilinciyle hareket ederek, en iyi hekimlerini yetiştirmek için eğitim kalitemizi her geçen gün yükseltiyoruz.”

Öte yandan, Fatma Mehmet Cadıl Fen Lisesi’nden öğrencilerin Kasım ayı içerisinde Ankara, İstanbul, İzmir gibi Büyükşehirlerdeki Üniversiteleri de ziyaret edeceği öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.